• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Bilal Erdoğan: İnsanın insanlığını kaybetmesi, yapay zekanın dünyayı ele geçirmesinden daha sahici bir kaygı!

Yeniakit Publisher
Haber Merkezi Giriş Tarihi:
Bilal Erdoğan: İnsanın insanlığını kaybetmesi, yapay zekanın dünyayı ele geçirmesinden daha sahici bir kaygı!

İlim Yayma Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Bilal Erdoğan dünyanın 'Acaba yapay zeka ve robotlar dünyayı ele geçirecek mi?' diye düşündüğünü belirterek “Ben daha sahici bir kaygı taşıyor ve çevremle paylaşıyorum. O da insanın insanlığını kaybetmesi, insanın insanlığından uzaklaşması" dedi.

Türk yayıncılık dünyasını küresel pazarlar ile buluşturan Türk Basım ve Yayıncılar Meslek Birliği tarafından düzenlenen 11'inci İstanbul Publishing Fellowship (İPF) başladı.

Kültür ve Turizm Bakanlığı ile İTO'nun desteğiyle gerçekleşen etkinliğin açılış töreni Taş Yapı Etkinlik ve Kongre Alanı'nda düzenlendi. Törene İlim Yayma Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Bilal Erdoğan'ın yanı sıra Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Gökhan Yazgı başta olmak üzere çok sayıda yerli ve yabancı yayıncılık profesyoneli katıldı.

'Uluslararası Telif Hakları Pazarı' işlevi gören ve 10-12 Şubat tarihleri arasında sürecek programda, dünyanın dört bir yanından gelen editörler ve telif ajansları, Türk eserlerinin dünya dillerine kazandırılması için toplantılar yapacak.


ASIL TEHLİKE İNSANIN İNSANLIĞINI YİTİRMESİ

Açılış programında yayıncılık dünyasının temsilcileriyle bir araya gelen Bilal Erdoğan

Erdoğan, “Gerçekten distopya içerikli birçok filmde insanlığın sonunun geldiğini, insanların birbirini yediğini, bütün hakimiyetin robotlara geçtiğini ve benzeri senaryoları izliyoruz. Şimdi yapay zekanın bu kadar konuşulduğu bir zamanda insanlık 'Acaba yapay zeka ve robotlar dünyayı gerçekten ele geçirecek mi? İnsanlara gerçekten galebe çalacak mı?' diye düşünürken ben daha sahici bir kaygıyı taşıyor ve çevremle paylaşıyorum. O da insanın insanlığını yitirmesi, insanın insanlığından uzaklaşması, insanın belli hassasiyetlerini, duygularını, sevgisini yitirerek bir robot benzeri yeni bir varlığa evrilmesi. Sanırım asıl buna karşı dikkatli, tedbirli olmamızı gerektiren zamanlardan geçiyoruz" ifadelerini kullandı.


CUMHURBAŞKANI BUNUN İÇİN DÜNYA 5’TEN BÜYÜKTÜR DİYOR

Erdoğan, “Bunu oluşturanın, bizi buraya getirenin bu kapitalist paradigma olduğunu düşünüyorum. Bu kapitalist düzen maalesef bütün ilişkilerimizi yapılandırdığı gibi aynı zamanda insanı da yeniden yapılandırıyor, insanı da insan yapan değerlerinden uzaklaştırıyor. Ve eğer buna karşı aktif mücadele veren bir zümre olmazsa, insanlığa bununla ilgili bir uyanış mesajı vermeye çalışanlar olmazsa, sanırım bu mücadeleyi kaybetmemiz çok da uzak olmasa gerek. Güneyimizde, Filistin'de soykırım yaşanıyor. Kuzeyimizde savaş var, Ukrayna-Rusya arasında. Yanı başımızda İran, 'Bugün yarın bombalandı mı' diye onun haberini bekliyoruz. Bunlar dünyadaki çalkantıların, sancıların esef verici, elem verici gelişmelerin sadece bazıları. Onun için Cumhurbaşkanımız 'Yeni bir dünya düzeni mümkün' diyor, 'Dünya 5'ten büyüktür' diyor. Hem BM düzeninin, yenilenmesi çağrısını yapıyor, hem de insanı, insanlığın huzurunu, refahını merkeze alan bir dünya düzenini hep birlikte kurmak için çalışmamız gerektiğine vurgu yapıyor" diye konuştu.

 

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Hak

Zaten insan insanlığından çıktığı için yapay zekayı kötülüğe kullanıyor

Abdullah Biri

Süper tesbit. Fakat insanlık bile unutulur hale getiren bu yapay zeka ülkem insanlarınıda etkiledi. İslamdanuzaklaştıkca yapay yapay moral bulmaya calışanlar robotlaştı. İnsan insanı anlamaz sadece ben demeye başladı. Ben lik birlikteliği enflasyon etkenmiş gibi gösterip siyonist tuzaga düşmüş haldeyiz. Kendimize gelecek acil önlem almalıyız ki vatan sancak komşuluk akrabalık ve insanlık tekrar yeniden dirilmeli
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23