• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Biden'dan destek sözü: İşgal başlarsa karşılık veririz!

Yeniakit Publisher
2022-01-03 07:09:00 -
Biden'dan destek sözü: İşgal başlarsa karşılık veririz!

Ukrayna Cumhurbaşkanı Vladimir Zelenskiy ile görüşen ABD Başkanı Joe Biden, Rusya'nın işgale başlaması durumunda ABD ve ortaklarının destek vereceğini söyledi.

ABD Başkanı Joe Biden ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in geçen hafta gerçekleştirdiği video konferans görüşmesinde, genel anlamda çatışma konularına dair karşılıklı uyarılar uzlaşı mesajları verildi.

Bu görüşmenin ardından ABD Başkanı Biden'ın Ukrayna Cumhurbaşkanı Vladimir Zelenskiy ile yaptığı telefon görüşmesinde ise, Rusya'ya karşı destek sözü yinelendi.

Beyaz Saray'dan yapılan açıklamaya göre, ABD Başkanı Biden ve Ukrayna Cumhurbaşkanı Zelenskiy telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

Görüşmede Biden, Ukrayna Cumhurbaşkanı Zelenskiy'e "ABD, müttefikleri ve ortakları, Rusya'nın Ukrayna'yı daha fazla işgali durumunda kati surette karşılık verecek." taahhüdünde bulundu.

İki lider, gelecek hafta başlayacak NATO-Rusya Konseyi'ndeki ikili Stratejik İstikrar Diyaloğu ile Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı'ndaki diplomatik çabalara da desteğini dile getirdi.

Biden, görüşmede ayrıca ABD'nin Ukrayna'nın egemenliğine ve toprak bütünlüğüne, Donbas'taki gerilimi azaltmak için güven artırıcı tedbirlere ve Minsk Anlaşması'nın uygulanması için aktif diplomasiye desteğini yineledi.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

hamza

yalancinin dedirtmeyin p.....

mehmet turgut

yani rusya işgale kalkar ise.merak etmeyin ben ondan önce işgal ederim demek.bu manayamı geliyor yani.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23