• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Beyaz Saray'dan Erdoğan-Trump görüşmesine ilişkin açıklama

Yeniakit Publisher
2020-02-17 06:34:00 -
Beyaz Saray'dan Erdoğan-Trump görüşmesine ilişkin açıklama

Beyaz Saray'dan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve ABD Başkanı Donald Trump arasındaki telefon görüşmesine ilişkin yapılan açıklamada, "Trump, Erdoğan'a Türkiye'nin insani bir felaketi önlemek için gösterdiği çabalardan ötürü teşekkür etti." bilgisi paylaşıldı.

Beyaz Saray Sözcü Yardımcısı Judd Deere, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve ABD Başkanı Trump'ın cumartesi günü yaptığı telefon görüşmesine ilişkin yazılı açıklama yayımladı. 

Açıklamada, "Başkan Trump, Suriye'nin İdlib ilindeki şiddete ilişkin endişelerini dile getirdi ve Erdoğan'a Türkiye'nin insani bir felaketi önlemek için gösterdiği çabalardan ötürü teşekkür etti." ifadesine yer verildi.

Trump Rusya'nın Esed'E desteğini bitirmesini istiyor

Trump'ın görüşmede, Rusya'nın Esed rejimine desteğinin son bulması ve Suriye'deki iç savaşın siyasi bir çözüme kavuşturulması için isteğini dile getirdiğine işaret edilen açıklamada, "Trump ayrıca, Libya'da dış güçlerin müdahalesinin durumu daha da kötüye götüreceğini bir kez daha tekrarladı." ifadesi kullanıldı.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Tamamıyla,

Fasa fiso .

AYH8N ERG8N8Z EWET

Rusyanın esata desteğinin bittiği anda Akdeniz rüyasıda biter. Suriye oradada korku imparatorluğunun ve yahudi sapağının mihenk taşı.Turump yüzyılın planı dediği,Filistini bitirme hareketi gösteriyorki; Esetsız bir Suriyenin varlığı Rusya için bu açıdan bölgedeki mihenk taşlarının kaosu anlamına gelir. Rusya ABD'in İsrail kozuna karşı Esetle Suriye kozunu oynuyor. Çünkü: ABD'nin ayrımlaştırıp böldüğü bir Suriye Rusyanın işinede gelmez,dişinin kavuğunu doldurmaz.Bu gerçek bizim Suriyedeki yol haritamız olmalıdır. Ne Trump....Ne Putin....Ne Eset...Diplomasi,İkna.... yoksa; kırmızı çizgilerinin belirlediği bekân için hedefinin tam amacına uygun gerçekliğini biran evel sağlamak.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23