• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Bekir Bozdağ'dan CHP'li Muharrem İnce'ye açık davet

Yeniakit Publisher
2018-05-19 14:12:00 - 2018-05-19 14:23:08
Bekir Bozdağ'dan CHP'li Muharrem İnce'ye açık davet

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, CHP'nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce'nin FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'in iade sürecine ilişkin iddialarına cevap vererek, "Sayın İnce, iade talebi ve eklerinin tercümesi Adalet Bakanlığında'dır. Sizi hukukçu vekilleriniz ve güvendiğiniz hukukçularla Adalet Bakanlığına bizzat belgeleri görmeye ve incelemeye davet ediyorum." dedi.

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Muharrem İnce'nin FETÖ elebaşının iade sürecine ilişkin iddialarına cevap vererek, "Sayın İnce, iade talebi ve eklerinin tercümesi Adalet Bakanlığında'dır. Sizi hukukçu vekilleriniz ve güvendiğiniz hukukçularla Adalet Bakanlığına bizzat belgeleri görmeye ve incelemeye davet ediyorum. Umarım evrakı görüp inceledikten sonra özür dileme erdemini gösterirsiniz." dedi.

Bozdağ, "Sayın İnce, devlet yalan söylemez" sözleriyle tepkisini gösterdi. 

MUHARREM İNCE NE DEMİŞTİ?

Cumhurbaşkanı adayı İnce, şu ana kadar Türkiye’nin Fetullah Gülen’i usulüne uygun bir şekilde ABD’den istemediği iddiasında bulunmuştu. İnce, Cumhurbaşkanı olduktan sonra yargıyı bağımsız hale getireceğini ifade ederek, "Cumhurbaşkanı olduğunda üç ay içerisinde yargıyı bağımsız hale getireceğim. Üç ay sonra Amerika Birleşik Devletleri'nden FETÖ’yü isteyeceğiz. ABD’ye 'bizde bağımsız bir yargı var artık iade et' diyeceğiz. Dün Amerikalılardan bana haber geldi. Dediler ki ‘Muharrem İnce sen böyle diyorsun ama henüz Türkiye Cumhuriyeti Fetullah Gülen'i usulüne uygun bir şekilde bizden iadesini istemedi’. Görüyor musun, bak neler var? Peki sizce neden istemedi? İstemez, konuşur diye korkar. Eski ortaklıklarını da anlatır diye korkar" diye konuşmuştu.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23