• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

BDP camiyi yıkıp yenisini yapacak

Yeniakit Publisher
2013-10-14 23:20:20 - 2013-10-15 01:05:24
BDP camiyi yıkıp yenisini yapacak

BDP’li Bağlar Belediyesi, Demet Evler Camii’yle ilgili “yıkım kararı”nda ısrar ederken, dün Akit’te yer alan haber üzerine “yerine yeni cami yapacaklarını” açıkladı. BDP’li Belediye Başkanı Yüksel Baran, “Yeni bir cami yapacağız” sözünü verirken, BDP Diyarbakır İl Başkanı Zübeyde Zümrüt de vatandaşları mağdur etmeyeceklerini duyurdu

MUHSİN BAYRAKTAR/ANKARA - Dünkü “Kilise hayranı BDP cami yıkacak” haberimiz ses getirdi. BDP’li Bağlar Belediyesi Demet Evler Camii’yle ilgili “yıkım kararı”nda ısrar ederken, dün Akit’te yer alan haber üzerine “yerine yeni cami yapacaklarını” açıkladı. BDP’li Belediye Başkanı Yüksel Baran, “Yeni bir cami yapacağız” sözü verirken, BDP Diyarbakır İl Başkanı Zübeyde Zümrüt de vatandaşları mağdur etmeyeceklerini duyurdu.

AKİT YAZDI, BDP’Lİ BELEDİYE GERİ ADIM ATTI 

BDP’li Belediye, yıkım kararına tepki gösteren vatandaşların topladığı imzalara duyarsız kalıyor; cami cemaatine, 2 kilometre uzaklıktaki camiyi gösteriyordu. Konunun dünkü Akit’te “BDP cami yıkacak” başlığıyla yer alması üzerine BDP’li belediye geri adım attı. 

Bağlar Belediyesi Başkanı Yüksel Baran konuyla ilgili sorularımız karşısında caminin yıkılacak olması kararını doğruladı. Baran, “12 yıl önce oraya cami izni verilmiş; ancak şu zamanda caminin yanlış yere yapıldığı ortaya çıktı. İmar planları değiştiği için böyle bir sıkıntı ortaya çıktı. Caminin olduğu mahallede yeni yapılaşma var ve vatandaşların evlerine ulaşabilmesi için yol ihtiyacı doğdu. Yapılacak olan yolun güzergâhında ve tam kavşak mevkisinde adı geçen cami var” dedi.

YENİ CAMİ İÇİN SÖZ VERDİ

Caminin yıkılmak istenmesi olayından Bağlar Kaymakamlığı ve Müftülüğü’nün de haberdar olduğunu savunan Baran, kaymakamlığın caminin yıkılmak istenmesini incelediğini söyledi. Caminin yıkım kararının çıkması durumunda bölgeye yeni bir cami yapacakları sözünü veren Baran şöyle konuştu: “O caminin yerine daha güzel bir cami yapacağız. Zaten o bölgenin imar planlarında cami yeri ayrılmış durumda. Kaymakamlık müftülük ve belediye ortaklığında oraya bir cami yapacağız. Vatandaşlarımıza bunu sözünü veriyoruz.”

“VATANDAŞI MAĞDUR ETMEYECEĞİZ”

BDP Diyarbakır İl Başkanı Zübeyde Zümrüt de yıkılacak olan caminin yerine daha güzel bir cami yapacakları sözünü verdi. Vatandaşları bu konuda mağdur etmeyeceklerini dile getiren Zümrüt, “Cami yol güzergâhının tam ortasında kalıyor. Ancak biz cami yıkıldıktan sonra kaymakamlık, müftülük ve belediye ortaklığıyla oraya bir cami yapacağız. Buradan ben vatandaşlara bunun sözünü veriyorum. BDP’li belediye olarak oraya bir cami yapacağız. Vatandaşlarımızın mağdur olmasını istemeyiz” açıklamasında bulundu.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23