• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Bayram ikramiyesi ne kadar zamlı yatacak? Emekli bayram ikramiyesi ne kadar 2021?

Yeniakit Publisher
2021-04-15 11:18:00 -
Bayram ikramiyesi ne kadar zamlı yatacak? Emekli bayram ikramiyesi ne kadar 2021?

Emeklilerin gözü kulağı emekli bayram ikramiyesi zam haberinde. Zira Cumhurbaşkanı Erdoğan, 13 milyon SGK, Bağkur ve memur emeklisini heyecanlandıran bayram ikramiyesine yapılacak olan enflasyon farkı zammı açıklaması oldu. Ramazan ayının girmesiyle birlikte emekliler de Ramazan Bayramı ikramiye tutarlarının ne kadar olacağını merak etmeye başladı. Hem Ramazan Bayramı hem de Kurban Bayramı’nda 1000 TL’lik ikramiye alan emekliler Erdoğan’ın emekli ikramiye zammı müjdesi ile adeta iki bayramı birden yaşayacak. Peki emekli bayram ikramiyesi ne kadar olacak? Emekliye ne kadar bayram ikramiyesi verilecek? Bayram ikramiyesine ne kadar enflasyon zammı olacak? İşte, bayram ikramiyesi zam haberleri.

Ramazan Bayram ikramiyesi ne zaman yatacak? Bayram ikramiyesi ne kadar olacak? soruları milyonlarca emekli tarafından sorgulanıyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, emeklilere ödenen biner liralık bayram ikramiyesinde enflasyon oranında artış yapılacağını ve ilk ikramiyenin mayıs ayının başında ödeneceğini, Kurban Bayramı ödemesini ise temmuz ayının ortasına doğru gerçekleşeceğini açıkladı. 13 milyona yakın emeklinin bayram ikramiyeleri hesaplarına zamlı yatacak? Zam oranının ne kadar olacağı merak konusu. Ancak sayıları 400 bini bulan bir emekli grubu ise yine bayram ikramiyesi alamayacak. İşte Hürriyet'ten Noyan Doğan'ın kaleminden bayram ikramiyesiyle ilgili son gelişmeler...

Kimlere bayram ikramiyesi ödenecek?

Sosyal Güvenlik Kurumu’ndan (SGK); emekli aylığı, yaşlılık aylığı, vazife malullüğü aylığı, malullük aylığı, ölüm aylığı ile sürekli iş göremezlik geliri ve ölüm geliri alanlar bayram ikramiyesinden yararlanabilecek. Ayrıca SGK’dan aylık alan; şehit yakınları, gaziler, muharip gaziler, güvenlik korucuları, şampiyon sporcular ve terörden zarar gören sivil vatandaşlar ile bu kişilerin hak sahiplerine de bayram ikramiyesi ödenecek. Birden fazla dosyadan gelir veya aylık alanlara en fazla ödemeye imkan veren dosya üzerinden ikramiye ödenecek. Örneğin, emekli aylığı ile birlikte vefat eden eşinden dolayı ölüm aylığı da alan bir emekli, en fazla ödemeye imkan veren dosya üzerinden bayram ikramiyesi alabilecek. Yani, çift emekli maaşı alana çift ikramiye ödenmeyecek.

Dul ve yetimler emekli ikramiyesi alacak mı?

Dul ve yetimler ne kadar bayram ikramiyesi alacak? Dul ve yetimler hissesi oranında ikramiye alacak Dul ve yetim aylığı alanlara bayram ikramiyesi hak sahiplerinin hisseleri oranında ödenecek. Örneğin, eşinin vefatı nedeniyle yüzde 50 hisse oranı ile eşe, yüzde 25 hisse oranı ile yetim çocuğa ölüm aylığı ödenmesi halinde; bayram ikramiyesi de hak sahiplerine aynı oranlarda ödenecek. İş kazası ve meslek hastalığı sigortasından sürekli iş göremezlik geliri almakta olanlara, gelir bağlanmasına esas olan sürekli iş göremezlik derecesi oranında bayram ikramiyesi ödenecek. Örneğin; meslekte kazanma gücü kayıp oranı yüzde 25 olması nedeniyle sürekli iş göremezlik geliri almakta olana, eğer ikramiyenin toplam tutarı bin liraysa, yüzde 25’i oranında, 250 lira tutarında bayram ikramiyesi verilecek.


ÖNE ÇIKAN VİDEO

Kimler bayram ikramiyesi alamayacak?

Kimlere bayram ikramiyesi verilmeyecek? Peki, bayram ikramiyesi ödenmeyen kesim var mı? Var; sayıları 400 bini bulan, banka ve sigorta gibi özel sandıklardan emekli aylığı alanlara bayram ikramiyesi ödenmiyor. Neden, çünkü uygulama sadece SGK’dan aylık alanları kapsıyor da ondan.  Ancak geçtiğimiz yıllarda bazı banka sandıkları emeklilerine bin lira bayram ikramiyesi ödese de sonradan bu ödemeyi yapmadılar. Özetle, yeni bir düzenleme yapılmazsa, geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi bu sene de özel sandık emeklileri ikramiyeden yararlanamayacak. 

Yeni emekli olanlara bayram ikramiyesi var mı?

Yeni emekli olanlara bayram ikramiyesi verilecek mi? Yeni emekli olanlar bayram ikramiyesi alacak mı? Gelelim, yeni emekli olacakların da ikramiye alıp alamayacağı konusuna. Şöyle ki, nisan ayının sonuna kadar emeklilik dilekçesini verenler mayıs ayında ödenecek bayram ikramiyesini alabilecekler. Ancak, emeklilik dilekçesini, mayıs ayında verenler yararlanamayacak çünkü, yapılan açıklamaya göre bayram ikramiyesi mayıs ayının ilk haftası ödenecek.

 

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23