• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Batı'nın gazladığı Malezya'dan kritik karar! Türkiye'nin düştüğü hataya sürüklüyorlar

Yeniakit Publisher
2022-06-20 22:40:00 - 2022-06-20 22:47:34
Batı'nın gazladığı Malezya'dan kritik karar! Türkiye'nin düştüğü hataya sürüklüyorlar

Kardeş ülke Malezya'nın, zamanında Batı'nın dayatmasıyla idam cezasını kaldıran ve en azılı suçlular ile hainleri ömür boyu beslemek zorunda kalan Türkiye'nin hatasına düşeceği öğrenildi.

Müslüman bir ülke olan Malezya, Batı'nın gazlamasıyla idam cezasını kaldıracağını açıkladı.

Birleşmiş Milletler (BM), Malezya hükümetinin idam cezasının kaldırılacağına dair açıklamasını olumlu karşıladı.

BM insan hakları uzmanlarından yapılan yazılı açıklamada, ölüm cezasının insan hakları ve onuruna ters düştüğü belirtilerek, "Ölüm cezasının emredici hüküm olarak kullanılması, keyfi olarak yaşama son verme ve adil yargılama sürecinin ihlaliyle sonuçlanmaktadır." ifadesi kullanıldı.

Malezya hükümetinin söz konusu kararı desteklenirken, "Malezya, ölüm cezasını kaldırarak uyuşturucu bağlantılı suçlar için idam cezasının uygulandığı bölge ülkelerine güçlü bir işaret verecektir." değerlendirmesi yapıldı.

Ölüm cezasının kaldırılmasına yönelik henüz bir taslak metnin meclise sunulmadığı hatırlatılarak, Malezya hükümetine, "ölüm cezası gerektiren suçları alternatif cezalara dönüştürecek yasa değişikliği teklifini gecikme olmadan meclise sunma" çağrısı yapıldı.

Cezanın kaldırılması durumunda Malezya'da 1300'den fazla mahkumun hayatının kurtarılacağı bilgisi paylaşılarak, "Medeni ve Siyasi Haklar Uluslararası Sözleşmesi'nin onaylanması ve uygulanması dahil Malezya'nın ölüm cezasını kaldırmaya yönelik bütün çabalarını destekleyeceğiz." denildi.

Ekimde parlamentoya getirilmesi planlanıyor

Malezya'da cinayet, uyuşturucu kaçakçılığı, terörizm, insan kaçırma ve ateşli silah bulundurma, ölümle cezalandırılan suçlar arasında yer alıyor.

10 Haziran'da ölüm cezasının kaldırılmasına yönelik çalışmaların yapılması kararını alan hükümet, zorunlu ölüm cezasını kaldırmak için yasal değişiklik paketini ekimde parlamentoya getirmeyi planlıyor.

Malezya Başbakanlığına bağlı fiili Adalet Bakanı olarak görev yapan Wan Junadi Tuanku Jaafar, ilgili değişikliklerin parlamento ve senatoda görüşüldükten sonra Ocak 2023'e kadar ölüm cezasının fiilen kaldırılacağını açıklamıştı.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

zaaf

MAİDE 44 DE "Allah'ın (cc) indirdiği Kitaplara imanın gereği olarak, yönetici makamında olanların ve insanları yönlendiren âlimlerin Kitap'la hükmetmesi gerekir. Kitap'la hükmetmeyi terk etmek, imanı bozmak olduğundan Allah (cc), böylelerine “kâfir” demiştir."

ADİL

BİZ MÜSLÜMANLAR VARYA İNANIN Kİ DAHA BETER OLMAYI HAK EDİYORUZ KARDEŞİM ŞU KAFİRLERİ DİNLEDİĞİMİZ VE İTAAT ETTİĞİMİZ KADAR ALLAH VE RESÜLÜNE İTAAT EDİP EMİRLERİNE UYSAK DÜNYAYI DİZE GETİRİRİZ VE İNSANLIK ALEMİNE DE HUZUR SAĞLARIZ HANİ NERDE BİZLER ÖYLE MÜSLÜMANMIYIZ Kİ
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23