• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Batı sonunda kabul etti!... Alman medyası: Türkiye görmezden gelinemez!

Yeniakit Publisher
2022-04-03 11:12:00 -
Batı sonunda kabul etti!... Alman medyası: Türkiye görmezden gelinemez!

Alman Der Tagesspiegel gazetesi, Türkiye'nin Ukrayna ile Rusya arasında arasında yürütülen barış görüşmelerine katkısı kaleme alındı. Susanne Güsten tarafından yazılan makalede Türkiye'nin süreçteki etkin rolüne vurgu yapıldı.

Rusya ile Ukrayna arasında ateşkesin sağlanması konusundaki arabuluculurolünü üstlenen Türkiye, başta Avrupa olmak üzere bütün dünya tarafından yakından takip ediliyor. Alman Der Tagesspiegel gazetesi, "Türk Cumhurbaşkanı'nın başarılı dengeleme tutumu" başlıklı haberinde, Türkiye'nin duruşunu analiz etti.

Liderlerle peş peşe görüşmeler

Der Tagesspiegel'den Susanne Güsten tarafından kaleme alınan makalede, Rusya-Ukrayna savaşının ilk iki haftasında Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, Almanya Şansölyesi Olaf Scholz da dahil olmak üzere 35 yabancı devlet ve hükümet başkanıyla görüşmeler yaptığı anımsatıldı.

Erdoğan'ın, savaşın iki tarafları olan Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve Ukraynalı mevkidaşı Vladimir Zelensky ile haftada birkaç kez görüşmelerde bulunduğu kaydedildi.

"Erdoğan, uluslararası sahneye çıktı"

Uluslararası sahneye yeniden çıktığı belirtilen Erdoğan için "Destekçileri, şimdiden Erdoğan için Nobel Barış Ödülü'nü talep ediyor." denildi.

Ayrıca Erdoğan'ın, Ukrayna ihtilafında taraf tutmaktan kaçındığına da dikkat çekildi ve "Ne Rusya'dan ne de Ukrayna'dan vazgeçeriz" ifadesine yer verildi.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

"Türkiye görmezden gelinemez"

NATO üyesi olan Türkiye'nin Cumhurbaşkanı'nın, Putin ile güven ilişkisi geliştiren tek devlet başkanı olduğuna vurgu yapıldı.

Türkiye'nin devreye girmesinin "Batılı politikacılar için durumu daha zor hale getirdiği, artık Erdoğan'ın ve Türkiye'nin görmezden gelinemeyeceği" ifade edildi.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Emice

Büyük Türk Hakanı;Recep Tayyip Erdoğan'a; Başarılar.

Can

cikar diplomasisi kisacasi. aynen simdi BAE israil suudilere barisalim mesajlari gibi sebep de ekonomideki cöküs dönemi. eytler simdilik buzdolabina kaldirildi mecburen. ukrayna Türk vatandasin asla derdi degil agirligi cabalari ekonomiye yönlendirse daha iyi olur
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23