• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Başkentte plaka hareketliliği! Değişiyor

Yeniakit Publisher
2018-07-11 09:49:00 -

Milli İradenin Sesi Yeni Akit

Türkiye ve dünyadaki gelişmeleri yakından takip etmek için Google listenize Yeni Akit'i ekleyin.

⭐ Bizi Google'da Takip Et
Başkentte plaka hareketliliği! Değişiyor

Türkiye'nin Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemine geçilmesiyle birlikte devletin protokol listesinde de yeni düzenleme yapılacak.

Başbakanlık kurumunun kalkması ve yeni yönetim şeması çerçevesinde önceliklerin değişmesi nedeniyle protokol listesi, yeniden şekillendirilecek. Resmi devlet protokolüne göre; en tepedeki isim olan cumhurbaşkanının protokol nosu bulunmuyor. Listede 1. sırada yer alan Meclis Başkanı’nın yerini koruması bekleniyor. 2. sırada yer alan Başbakan’ın yerine, Cumhurbaşkanı Yardımcısı’nın konulup konulmayacağı merak konusu oldu.

DİYANET ÜST SIRAYA

 Protokolde, Genelkurmay Başkanı’nın yerinin değişitirilmesi ihtimali yüksek bulunuyor. 53. sırada bulunan Diyanet İşleri Başkanı’nın protokoldeki yerinin de üst sıraya çıkarılması bekleniyor. Emniyet Genel Müdürlüğü de yeni protokol listesinin belirlenmesinden sonra kırmızı plakalar ile telsiz kod sisteminde protokol üyelerine verilecek numaraları yeniden düzenleyecek. Böylece protokol üyelerinin kırmızı plakaları da değişmiş olacak. 

 

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23