• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Başkana bombalı ve silahlı saldırı

Yeniakit Publisher
2014-07-15 07:58:00 - 2014-07-15 07:21:15
Başkana bombalı ve silahlı saldırı

Başbakan Erdoğan’ın Şanlıurfa programından dönen Ceylanpınar Belediye Başkanı Atilla’ya bombalı ve silahlı saldırı yapıldı. Saldırıda 3 polis memuru yaralandı, 4 araçta hasar meydana geldi.

ŞANLIURFA - Başbakan Erdoğan’ın Şanlıurfa’daki programından dönen Ceylanpınar Belediye Başkanı Menderes Atilla’ya bombalı ve silahlı saldırı yapıldı.

Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük, Ceylanpınar Belediye Başkanı Menderes Atilla’nın aracının geçtiği güzergahta meydana gelen patlamayla ilgili, ‘’3 polisimizin hafif yaralı olması bizim için teselli’’ dedi. Saldırıda başkanın makam aracında bulunduğu 4 otomobilde hasar meydana geldi.

Vali Küçük, Belediye Başkanı Atilla’yı konutunda ziyaret ederek, geçmiş olsun dileğinde bulundu.

Vali Küçük, olayda ölü bulunmadığını ve 3 polisin hafif yaralandığını vurgulayarak, şöyle devam etti:
‘’Patlamanın şiddeti görülüyor. Şehir içinde ve dışında gerekli operasyonları şu anda yapıyoruz. Kimsenin yanına kâr kalmayacaktır. Aracı ve bomba düzeneğini, sahibini değerlendiriyoruz. Polisimiz ve uzman ekiplerimiz bütün detayları inceliyor. Öyle ciddi bir yaralı yok.”

Belediye Başkanı Menderes Atilla da Cumhurbaşkanı adayı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Şanlıurfa’daki programına katıldığını hatırlattı. Atilla, olayın, programın sona ermesinin ardından geldiği Ceylanpınar ilçesi girişinde meydana geldiğini belirtti. Atilla, yaşadıklarını şöyle anlattı: ‘’Bunun üzerine korumalarım hemen beni araçtan indirdi. Ben araçtayken de bize karşı taraftan karanlık bir bölgeden ateş açtılar. Biz ters istikamete girdik, polis arkadaşlar beni petrolün içine aldı. Kimseden korkmuyorum. Canı veren Allah, alan Allah’tır, hiç kimseden korkumuz yok.’’

‘Süreci baltalayanlara asla izin vermeyelim’

Şanlıurfa Şehit Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Mehmet Yavuz, Ceylanpınar ilçesinde önceki gün yaşanan patlamaya ilişkin, “Çözüm sürecini baltalamaya çalışanlara izin verilmemesi gerekiyor” dedi. Yavuz, yaptığı açıklamada, Ceylanpınar Belediye Başkanı Menderes Atilla’nın aracına yönelik saldırıyı kınadıklarını belirtti.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23