• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Başkan Erdoğan'ın ziyaretini böyle duyurdular

Yeniakit Publisher
2021-10-21 18:42:00 - 2021-10-21 21:13:17
Başkan Erdoğan'ın ziyaretini böyle duyurdular

Başkan Erdoğan'ın dün Nijerya'nın başkenti Abuja'ya düzenlediği resmi ziyaret, ülke basını tarafından yakından takip edildi.

Nijerya'nın en bilinen basın kuruluşlarından "Daily Trust", "Punch" "Channels TV", ziyarete ilişkin haberlerinde, Erdoğan'ın FETÖ'ye ilişkin açıklamalarını "Bana darbe girişiminde bulunan teröristler Nijerya'da" şeklinde başlığa taşıdı.

"Punch" da FETÖ'nün Türkiye'de 2016'da gerçekleşen darbe girişiminin arkasında olduğunu vurguladı.

"Daily Trust" da iki ülke arasındaki ilişkilerin eskiye dayandığını belirterek Türkiye'nin Nijerya'ya terörle mücadelede yardımcı olacağı bildirdi.

Ziyaret "sağlam, sıcak ve samimi ikili ilişkilerin" bir yansıması

Ülkenin en yaygın haber sitelerinden "Premium Times" da haberinde "Nijerya Devlet Başkanı Buhari'den Erdoğan'a övgü" başlığını kullandı.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Haberde, Buhari'nin, mevkidaşı Erdoğan'ın insani desteğe ihtiyacı olan milyonlarca mülteciyi barındırmak için ülkesinin sınırlarını açtığı için övgüde bulunduğuna yer verildi.

Ayrıca, Buhari'nin, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile eşi Emine Erdoğan'ın ülkeye 2 günlük ziyaretini Türkiye ile Nijerya arasındaki "sağlam, sıcak ve samimi ikili ilişkilerin" bir yansıması olarak nitelendirdiğine işaret edildi.

Haberlerde, ziyaret kapsamında iki ülke arasında savunma sanayi, maden ve enerji gibi birçok alanda anlaşmalar yapıldığına değinildi.

"The Authority" ve "The Sun" gazeteleri de Emine Erdoğan'ın başkent Abuja'da Yunus Emre Enstitüsünün (YEE) açılışını gerçekleştirdiğine haberlerinde yer verdi.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Putsavar

İŞTE DÜNYA LİDERİ HER GİTTİĞİ YERDE AYAKTA KARŞILANIYOR.YA HAK.REİS CAAAHAAAPELİ FAİZ LOBİCİLERİNE OSMANLI TOKADINI ÇAKI ÇAKI VERDİ

Kozmonot Şakir

Avrupa vize vermemis diye duydum, Reis hemen karar degistirip Afrika`da kabile ziyareti yapalim demis. Onlarla ticaret ve sanayi alaninda fikir alis verisi yapalim demis.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23