• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Başkan Erdoğan'dan petrol çağrısı

Yeniakit Publisher
2019-12-17 13:13:00 - 2019-12-17 13:53:00

Milli İradenin Sesi Yeni Akit

Türkiye ve dünyadaki gelişmeleri yakından takip etmek için Google listenize Yeni Akit'i ekleyin.

⭐ Bizi Google'da Takip Et
Yayın yükleniyor...

Cenevre'de Küresel Mülteci Formu'nda konuşan Başkan Recep Tayyip Erdoğan, "Gelin petrolü beraber çıkaralım. Ondan sonra o terör bölgesine projeleri uygulayarak şuanda mülteci olan insanları orada yaptığımız evlere, hastanelere, okullara yerleştirelim." çağrısında bulundu.

Cenevre'de Küresel Mülteci Formu'nda konuşan Başkan Recep Tayyip Erdoğan, "Gelin petrolü beraber çıkaralım. Ondan sonra o terör bölgesine projeleri uygulayarak şuanda mülteci olan insanları orada yaptığımız evlere, hastanelere, okullara yerleştirelim." çağrısında bulundu.

Erdoğan'ın açıklamalarından satırbaşları;

Bugünkü toplantının mülteci ve göç krizinin insani bakışla ele alınmasına vesile olmasını diliyorum.

İmkanları bizden katbekat fazla ülkeler mültecilere kotalar koyarken biz ırk, din, dil, etnik köken ayrımı yapmadan herkese kucak açtık.

BM verilerine göre dünyada en fazla mülteciye Türkiye ev sahipliği yapıyor. Şu anda 3.7 milyonu Suriyeli olmak üzere 5 milyona yakın yerinden edilmiş kişiyi ağırlıyoruz.

Ülkemizde birkaç münferit olay dışında olumsuz bir olay yaşanmadı.

Rakamlarla Suriye gerçeği

Eğitim çağındaki 1 milyon Suriyeli çocuğun 685 binine okul imkanın sağlıyoruz. Mültecilerin lisans ve lisans üstü eğitim almalarını sağladık. Okullaşma oranı yüzde 30'dan yüzde 63'e çıkardık. Son 8 yılda 516 bin Suriyeli bebek Türkiye'de dünyaya geldi. Her türlü sağlık hizmetine ulaşmalarını yemin ettik. Suriyelilerin çalışma izni almalarına yasal zemin hazırladık, istihdam edilmelerini teşvik ettik.

"40 milyar doları aştı"

Sığınmacılar için harcadığımız para 40 milyar doları aştık. Avrupa Birliği 3 milyar + 3 milyar euroluk destek sözünü tutmadı. Sadece 2 milyar euro verdi. İkinci 3 milyar için de ses yok. "450 milyoneuro geldi, geliyor" diyorlar ama gelmiş değil.

"Bize gülücük atıyorlar"

Suriye'nin yeniden imarı için destek verin dediğimiz dünyanın devler, bize sadece gülücük atıyorlar. Petrol kuyularından bulunan petrolü "gelin birlikte çıkaralım, Suriyeliler için harcayalım" diyorum yanaşmıyorlar.

Filistinlilerin ülke hasreti Suriyelilere yaşatılmamalı.

Ülkesine dönen Suriyeli sayısı

Gereken desteği göremeyince biz de başımızın çaresine baktık. Barış Pınarı Harekatı ile 120 km genişliğinde 30 km derinliğinde bir alanı tüm terör unsurlarından arındırdık. Bu bölge terör örgütlerinden kurtarılmış oldu. Güvenli hale getirdiğimiz bölgelere şu ana kadar 371 bin Suriyeli döndü. Projelerimizle bu sayı 1 milyona çıkabilir.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

EYTli

EYT den bahsedin biraz...

hıdır diker

eğer kanunlara uyulmak zorunluysa uyun ve her fırsatda dillendirmeyin.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23