• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Başkan Erdoğan skandal paylaşıma sessiz kalmadı

Yeniakit Publisher
2019-10-03 19:06:00 -
Başkan Erdoğan skandal paylaşıma sessiz kalmadı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın avukatı Hüseyin Aydın, Twitter'daki bir paylaşımından dolayı Emekli Koramiral Atilla Kıyat hakkında suç duyurusunda bulundu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın avukatlarından Hüseyin Aydın, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına verdiği suç duyurusu dilekçesinde, Emekli Koramiral Atilla Kıyat'ın, 1 Ekim 2019'da, Twitter'daki hesabından "Seçim barajını yüzde 10'a çıkaran Kenan Evren ile bugün seçilme barajını yüzde 40'a düşürmeye kalkan kişi arasında hiçbir fark yoktur. Sonları da benzeyebilir..." şeklinde paylaşımda bulunduğunu belirtti.

Söz konusu paylaşımın TCK'nin 106. maddesinde düzenlenen "tehdit" suçunun unsurlarını ihtiva ettiği bildirilen dilekçede, şu ifadelere yer verildi:

"Şüpheli, şikayete konu paylaşımında her ne kadar Cumhurbaşkanımızın adını zikretmemiş olsa da paylaşımın bütünü ve altındaki yorumlarla birlikte değerlendirildiğinde, şüphelinin söz konusu paylaşımı ile hedef aldığı kişinin Cumhurbaşkanımız olduğu açıktır.

"Cumhurbaşkanımıza son biçmeye çalıştı"

Kaldı ki Cumhurbaşkanımız şüphelinin iddiasının aksine seçilme barajını yüzde 50+1'den 40+1'e düşürülmesine yönelik bir görüşü beyan etmemiştir. Cumhurbaşkanımız TBMM açılış resepsiyonunda 'Mevcut durumu Meclis'e getiren biziz, onu halkımıza götüren de biziz. Halkımızın büyük çoğunluğuyla bu onayladığına göre şimdi bunu tekrar revize edip gündeme getirmek siyasetçi ciddiyetine yakışmaz. Böyle bir şey olacaksa bu bizim değil, adı üzerinde muhalefetin yapacağı bir iştir, bizim işimiz değil.' şeklinde görüşlerini net olarak ortaya koymuştur. Dolayısıyla şüpheli gerçek dışı bir varsayım üzerinden Cumhurbaşkanımıza son biçmeye çalışmakta, bir darbecinin akıbetiyle tehdit etmektedir."

Dilekçede, şüpheli hakkında "tehdit" suçundan soruşturma başlatılarak, kamu davası açılması talep edildi.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

İşte Kıyat'ın o paylaşımı ve gelen tepkilerden bazıları

 

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Üç hilal

Al bi tane daha darbeci subay kalıntısı topunuzun aĺlah belasını versin düşün bu milletin yakasından

MalatyalıMalatyalı

Otur maasini al. Yemeye bak. Nedesin elliyi nedesi kirki. Zaten gorevdeyken. Yeteri kadar bu ulkenin yoneticilerine ve halkina zarar verdiniz oturun oturdugunuz yerde
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23