• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Basın ekibi haber sunarken bombardımana yakalandı!

Yeniakit Publisher
2016-08-05 23:09:00 -

Suriye'nin Halep şehrinde devam eden çatışmaları takip eden Al Jazeera ekibi hava bombardımanına yakalandı. Ekip olayı hafif yaralı olarak atlattı.

Suriye'nin ikinci büyük kenti Halep’te devam eden çatışmaları takip eden Al Jazeera muhabiri Milad Fadıl ve kameraman Muhammed Herbek'in bulunduğu nokta, Esed güçlerine bağlı uçakların bombardımanına hedef oldu.

Saldırıyı hafif yaralarla atlatan Fadıl, Halep'in Hamadaniye bölgesinde çekim için bulundukları bölgeye çok sayıda bomba düştüğünü aktardı.

Milad Fadıl rejimin Halep'e uyguladığı kuşatmayı kırmak için operasyon başlatan muhaliflerin iki gün önce ele geçirdiği bölgeye dakikada 60 roketin düştüğünü belirtirken, çalıştıkları bölgede en az 150 hava saldırısı sayabildiklerini ifade etti. Ekip bombardıman nedeniyle 7-8 saat boyunca bölgede mahsur kaldı.

Halep, rejim ile muhalifler arasında bölünmüş durumda. Kentin batı bölgelerini kontrol eden rejim, 17 Temmuz’da muhaliflerin denetimindeki doğu bölgeleri kuşatma altına almıştı.

Muhalifler 31 Temmuz'da bu kuşatmayı kırmak için ‘Büyük Halep Savaşı’ adlı bir operasyonu başlattı. Halep'in güneyinde ve güney batısındaki cephelere yüklenen muhalifler operasyonun ilk iki gününde somut bir ilerleme kaydetti. Ancak Rusya'nın yoğun bombardımanı nedeniyle devam eden operasyonda ilerleme yavaşladı.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23