• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Ballı tavuk (Mahmudiye) nasıl yapılır?

Yeniakit Publisher
2021-09-30 19:44:00 -
Ballı tavuk (Mahmudiye) nasıl yapılır?

Osmanlı mutfağının enfes lezzetlerinden biri olan Mahmudiye, ismini Sultan Mahmud’dan alır.

Osmanlı mutfağının enfes lezzetlerinden biri olan Mahmudiye, ismini Sultan Mahmud’dan alır.

Tarifi için malzemeler

  • 1 iri tavuk
  • 50 gr tereyağı
  • 1 soğan
  • 1 çay kaşığı hardal
  • 1 yemek kaşığı bal
  • 15 kuru kayısı
  • 50 gr soyulmuş badem
  • 1 avuç kuru üzüm
  • 1 su bardağı su
  • Tuz
  • Karabiber

Nasıl yapılır?
Tavuk etlerini iri parçalar halinde doğrayın. Soğanı piyazlık doğrayıp tereyağında pembeleşinceye kadar kavurun. Tavuk etlerini ekleyerek 1-2 dakika soteleyin. Kayısı, üzüm, bal, hardal, tuz, karabiber ekleyip karıştırın. Suyu ilave edip önce yüksek ateşte, kaynadıktan sonra kısık ateşte suyunu çekinceye kadar pişirin. Bademleri 1 çay kaşığı tereyağı ile rengi dönünceye kadar kavurun. Tavuk etlerinin üzerine serpiştirin. Pirinç pilavı ile sıcak servis yapın. 

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23