• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Baklava hamuruna limon suyu eklerseniz...

Yeniakit Publisher
2017-05-31 22:10:00 -
Baklava hamuruna limon suyu eklerseniz...

Ramazan Bayramı öncesinde yapılan ev baklavaları özel bir emek gerektiriyor. Bayramda misafirlerinize kendi ellerinizle yaptığınız baklavaları servis etmek istiyorsanız bazı hususlara dikkat etmekte fayda var...

Ramazan Bayramı öncesinde yapılan ev baklavaları özel bir emek gerektiriyor. Peki bayram baklavasının püf noktaları nelerdir?

- Öncelikle baklava açacağınız yufkanın çok ince olması gerekir.

- 40 kat yufka açılarak yapılması gereken baklava hamuru, ne kadar ince açılırsa o kadar kıvamını bulacaktır.

- Hamurun çok ince açılması ve yufkanın dağılmaması için yumurtanın yeteri kadar katılması gerekiyor.

- Baklava hamuru için sarı, sert buğday unu ise baklavanın lezzetini artıracaktır.

- Bazıları nişastayı tercih etse de baklava hamurunda buğday nişastası tercih etmeniz, hamurun oklava ve zemine yapışmasını önlemiş olursunuz.

BAKLAVA HAMURUNA YARIM LİMON SUYU EKLERSENİZ...

- Yapmış olduğunuz baklavanın kıtır olmasını istiyorsanız, baklava hamuruna yarım limon suyu eklemeniz gerekir. Böylece şerbetini döktükten sonra misafirlerinize kıtır baklavalar sunabilirsiniz.

- Baklavanın lezzetini oluşturan en önemli öğe kullanılan yağdır. Tereyağ baklavanın lezzetini artıracaktır.

- Tereyağ tercih etmek istemeyenler süt oranı yüksek katı margarinleri kullanabilir.

- Baklavada kullanacağınız fıstık ve ceviz asla bayat olmamalı. Taze olmayan ceviz ve fıstık tüm lezzetin kaybolmasına neden olacaktır.

- Tepsiye dizdiğiniz baklavaları odun ateşinde ya da yakınınızdaki bir fırında pişirmeniz iyi olacaktır. Evdeki fırında odun ateşinde pişirdiğiniz lezzetle aynı olmayacaktır.

- Baklavanın şerbetindeki püf nokta ise, şerbetin kaynarken içine atacağınız çeyrek limon, şerbetin şekerlenmesini önleyecektir.

- Şerbeti kaynattıktan sonra pişirip soğuyan yufkanın üzerine dökülmeli. Baklava yufkaları tepside sıcakken kaynamış şerbeti dökerseniz, yufkanın hamurlaşmasına neden olabilir.

- Soğumuş yufkaya dökülen şerbet, yufkanın şerbeti daha iyi emip, baklavanın gerçek kıvamına ulaşmasını sağlayacak.

Kaynak: gurme rehberi

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23