• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Bakan yerli otomobil için tarih verdi

Yeniakit Publisher
2015-08-13 17:10:00 -
Bakan yerli otomobil için tarih verdi

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, yerli otomobilde ilk aşamayı tamamladıklarını 3 yıl sonra ticarleştirmeyi hedeflediklerini bildirdi.

Yerli otomobil çalışmalarında gelinen son noktanın sorulması üzerine Işık, bu alanda bir Türk markasını oluşturmakla ilgili çalışmaların Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, "Bir babayiğit arıyorum" sözü ile başladığını ifade etti.

Kendisinin de bakanlık görevini devralmasının ardından, yoğun bir şekilde bu konu üzerinde çalışmaya başladığını anlatan Işık, "Üç aşamalı bir plan belirledik ve bu planın birinci fazını tamamladık. Şimdi planın ikinci fazında yürüyoruz. İkinci fazında prototiplerin üretilmesi var. Ağustos ayı içerisinde 4 prototipin 3'ünü üretmiş olacağız, prototipler inşallah bu ayın sonuna kadar hazır olacak ve biz o prototipler üzerinde yoğun bir test ve deney çalışması yapacağız" diye konuştu.

Araçların ticarileşmesi konusunda tarih de veren Işık, yerli otomobilin 3 yıl sonra ticarileşmesinin hedeflendiğini açıkladı. Bakan Işık, otomobilin bu süre zarfında daha da geliştirileceğini kaydetti.

BASINA TANITIM YAPMA DÜŞÜNCEMİZ YOK

Söz konusu prototiplerin tanıtımına da açıklık getiren Işık, şu bilgileri verdi: "Basına tanıtım yapmak gibi bir düşüncemiz yok. Çünkü 3 yıllık bir seri üretim aşamasına gelene kadar yoğun çalışmamız gereken alan bu. Şu anda halkımızın bilmesi gereken ki önümüzdeki süreçte paylaşacağız... Kamuoyundan saklı bir şey yapmak düşüncesi içinde değiliz ama şu beklenti de olmasın; 3 yıl sonra piyasaya çıkacak olan aracın bugünden resmini görmek gibi bir beklentinin içinde olunmasın. Çünkü araç 3 yılda çok daha geliştirilebilir."
ÖNE ÇIKAN VİDEO

"Babayiğit" bulunması konusunda görüşmelerin devam ettiğini de aktaran Işık, şu anda birkaç firmayla temaslarının olduğunu, bazı girişimcilerle biraz daha somut görüşmeler yaptıklarını ifade etti.

BU ARAÇTA İSTEDİĞİMİZ GÜVENLİĞİ EN ÜST SEVİYEDE TUTMAK

Türk sanayicisine güvendiklerini vurgulayan Işık, yerli otomobilin standardı konusunda da şu ayrıntıları paylaştı: "Bu araçta bizim üç temel önceliği bir arada bulundurmak gibi bir gayretimiz var. Bunlardan biri aracın kalitesi ve konforu, yani inşallah kaliteli ve konforlu bir araç olacak, bunu çok önemsiyoruz. İki, bu araç yüksek güvenlikli bir araç olacak. Herkes, 'bu araca ben güvenle binebilirim' diyecek. Üç, katile konfor ve güvenliği en üst seviyede tutmak."

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23