Bakan Soylu'dan SİHA açıklaması
Milli İradenin Sesi Yeni Akit
Türkiye ve dünyadaki gelişmeleri yakından takip etmek için Google listenize Yeni Akit'i ekleyin.
İçişleri Bakanı Soylu, CHP'lilerin SİHA'lar 'Sivilleri vurdu' yalanına cevap verdi. Bakan Soylu, 'Hakkari'de ölenlerin PKK'da kaydı var' dedi.
Güvenlik önlemlerinin konuşulduğu toplantıda Meclis'in açılmasının ardından devreye girecek olan drone sistemi konusunun gündeme gelmesi üzerine TBMM Başkanvekili ve HDP İstanbul Milletvekili Pervin Buldan, "Meclis'te drone istemiyoruz. İnsansız hava araçları insanları öldürüyor" ifadesini kullandı. Buldan, Hakkari'deki SİHA tartışmalarını gündeme getirdi ve Hakkari'de ölenlerin siviller olduğunu iddia etti.
SOYLU'DAN CEVAP GECİKMEDİ
"Aileyi bizzat tanıyorum" ifadelerini kullanan Buldan'a İçişleri Bakanı Süleyman Soylu tepki göstererek, ölenlerin ve öldürülenlerin sivil olmadığını, terör örgütü PKK'lı olduğunu belirtti ve isim verdi. Soylu, öldürülenlerden birisinin isminin Mustafa Tarhan, diğerinin ise "Piro" kod adlı bir terörist olduğunu ve terör örgütü PKK'ya kaydı olduğunu söyledi.
Soylu, ayrıca "Piro kod adlı teröristin bir polisi şehit ettiğini" söyledi.