• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Bakan Pakdemirli: Gübre desteğini %100 oranında artırdık

Yeniakit Publisher
2021-04-07 14:19:00 -
Bakan Pakdemirli: Gübre desteğini %100 oranında artırdık

Tarım ve Orman Bakanı Dr. Bekir Pakdemirli, çiftçilerimizin en fazla nakdi desteğe ihtiyaç duyduğu ilkbahar döneminde ödemelere hız verdiklerini belirterek, Nisan ayı itibarıyla bitkisel üretim desteklemelerimizin % 51’inin çiftçilerimize ödendiğini söyledi.

Bakan Bekir Pakdemirli’nin bu konuda yaptığı yazılı açıklaması şöyledir;

“Çiftçilerimizin nakdi desteğe en fazla ihtiyaç duyduğu ilkbahar döneminde, bitkisel üretim destekleme ödemelerini aksatmadan çiftçilerimizin hesaplarına yatırdık.

Bu bağlamda, bitkisel üretim destekleme bütçesinin % 51’ine tekabül eden 6,27 Milyar TL’yi Nisan ayı itibariyle çiftçilerimize ödedik. Destekleme bütçesinin kalan 6 Milyar TL’lik kısmını ise ödeme takvimine göre çiftçilerimizin hesaplarına yatırmaya devam edeceğiz.

Yine bu dönemde artan gübre fiyatları karşında çiftçilerimizin olumsuz etkilenmemesi ve tarımsal üretimin kesintisiz devam etmesi için mevcut Gübre Desteklerini %100 oranında artırdık.

Ayrıca Fark Ödemesi Desteği kapsamında; kütlü pamuk primini % 37,5, yağlık ayçiçeği primini % 25 artırdık. Destekleme birim fiyatlarında ise en yüksek artışı sertifikalı tohum kullanım desteğine yaptık.”

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Alize

Eeee Sayın Bakanım, Siz böyle diyonuz da bakalım İNEKLER bu işe ne diyecek...!

Saban

Kanal yapılacağına gübre yapılsın millete katkısı olur en azından geçiş garanti ücreti halkımıza yıl olmaz
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23