• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Bakan Hulusi Akar müjdeyi verdi: Yıl sonuna kadar TSK envanterine girecek

Yeniakit Publisher
2019-11-21 14:44:00 -
Bakan Hulusi Akar müjdeyi verdi: Yıl sonuna kadar TSK envanterine girecek

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, alçak/orta irtifa hava savunma füze sistemi HİSAR'ın önümüzdeki yıldan itibaren TSK envanterine gireceğinin müjdesini verdi.

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda yapıtğı konuşmada, yakın gelecekte TSK'nın envanterine girmesi beklenen yerli ve milli hava savunma sistemi HİSAR hakkında müjdeli haberi verdi.

Bakan Akar şu ifadeleri kullandı:

"TSK, Alçak/Orta İrtifa Hava Savunma Füze Sistemi HİSAR’ı inşallah önümüzdeki yıldan itibaren kullanmaya başlayacaktır. Bu başarı, yüksek irtifa hava savunma füze sistemimiz SİPER bakımından da büyük bir müjdedir.

Suriye’deki gelişmelere bağlı olarak hava ve füze tehdidine karşı ülkemizin hava ve füze savunmasını takviye etmek amacıyla müttefiklerimiz tarafından ülkemize PATRIOT ve SAMP-T Sistemleri konuşlandırılmıştır. Bu kapsamda; İspanya’nın 2015 yılında konuşlandırdığı PATRIOT sistemleri 2019 yılı sonuna kadar ülkemizde bulunacaktır. Bu sürenin daha da uzatılması söz konusudur. Ancak İtalya’ya ait SAMP-T sistemi yılsonu itibarıyla ülkemizden ayrılmış olacaktır."


ÖNE ÇIKAN VİDEO

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

yahya midyatlı

hayırlı olsun ALLAH daha iyi ve etkili silah yapabilmeyi nasip etsin Devletimize ve ordumuza amin

AYH8N ERG8N8Z EWET

Kısa ve orta menzil olarak Hisarın menzili kaç kilometre? Bır savunma sistemi olarak konuşlandığı alanın kapsamı menzili içindemi? Kapsam alanı ıçindeki hedef menzili artılabiliniyormu? Süre artırımı içinde hedefe kitlenebiliyormu? Bu basarı en kısa súrede nükleer başlıklı uzun menzilli kıtalar arası balistik füzeye dönüşerek, uluslar arası siyasetin pençesı olarak savunma sistemlerimize ve yerli uçak gemimize entegre edilmeli.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23