• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Bakan Göktaş'tan aileye destek: Doğum destek sistemi güçlendirilecek!

Yeniakit Publisher
Haber Merkezi Giriş Tarihi:
Bakan Göktaş'tan aileye destek: Doğum destek sistemi güçlendirilecek!

Aile Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, aile değerlerinin küresel tehditlerle karşı karşıya olduğunu belirterek, aile kurumunun itibarsızlaştırıldığını vurguladı. 2025 Aile Yılı'nda aileyi hak ettiği değere taşımak için kararlı olduklarını ifade eden Göktaş, doğum destek sistemini güçlendireceklerini açıkladı.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Afyonkarahisar'da, partisinin il başkanlığını ziyaret etti. Göktaş, Başkan Turgay Şahin ile sohbet etti. Ardından, İl Kadın Kolları ile buluşan Bakan Göktaş, sonrasında Afyonkarahisar Devlet Hastanesi'ni ziyaret ederek, AK Parti Afyonkarahisar Gençlik Kolları Başkanlığı tarafından hazırlanan sahurluk paketlerini 'Geceye Işık Tutan AK Gençlik' programı kapsamında hastanedeki çalışan ve hastalara dağıttı. Ardından, bir otelde düzenlenen teşkilat ile sahur programına katılan Bakan Göktaş, yaptığı konuşmada, ülkelerin yaş ortalamasının artmasına bağlı yaşlandığını belirterek, devletlerin buna çareler aradığını ifade etti.

AİLE DEĞERLERİ HEDEF ALINIYOR

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın bu yılı 'Aile Yılı' ilan ettiğini kaydeden Bakan Göktaş, "Çünkü ailemiz, geleceğimiz. Yaşlanan bir nüfusa sahibiz. Dünya yaşlanıyor, Türkiye de yaşlanıyor. Biz de genç ve dinamik nüfus yapımızı diri tutmak ve canlı tutmak adına ve Türkiye'nin geleceğine yönelik önemli tehdit olarak gördüğümüz bu demografik dönüşüme karşı nüfus konusunda çok önemli çalışmalar hayata geçirdik. Daha bu yıl 'ailemiz, geleceğimiz' dedik. Geleceğimizi güvence altına alan çalışmaları hayata geçirdik. Çünkü aile küresel tehditle karşı karşıya. Aile değerleri hedef alınıyor, aile kurumu hiç olmadığı kadar itibarsızlaştırılıyor. 2025 Aile Yılı'nda da aileyi hak ettiği değere taşımaya kararlıyız" dedi.

DOĞUM DESTEKLERİ ARTTI

3 çocuk konusunda sadece Türkiye'nin değil dünya ülkelerinin de çalışma yaptığına dikkati çeken Bakan Göktaş, "Doğum destek sistemimizi güçlendireceğiz. Yani bu hafta da inşallah mecliste görüştükten sonra hayata geçecek. İlk bebeği bu yıl doğan, ilk çocuğu olan ailelere 1000 liralık tek seferlik yardımımız hayata geçiyor. İkinci çocuğu olana 1500 lira. Üçüncü çocuğu olana 5 bin lira annenin hesabına aidat desteği hayata geçiriyoruz. Bugün üç çocuğun aslında ne kadar önemli ve değerli olduğunu bütün dünya konuşuyor. Avrupa da konuşuyor, Amerika da konuşuyor. Güney Kore bu yönde çalışmalar yürütüyor" ifadelerine yer verdi.

Bakan Göktaş, teşkilat ile sahur programı sonrasında kentten ayrıldı.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

berk akif

sadece konuşuluyor ama çok fazla çözüm üretemiyorsunuz bir şekilde gelişmiş ülkelerin bir çoğunda bu sorun çocuk paralarını o güne ,dönem koşullarına uygun artırırsanız ise yarayacak şekilde uzun vadeli çok ise yarar dikkat edilmesi gereken sadece bazı bölgeler değil Türkiye’nin tüm bölgelerinde aynı doğrultuda gelişim ve yükselme olmalı. Ebeveynlerin gerek vergi indirimi ve gerekse yarı zamanlı çalışması güzel ve etkili düşünülmüş Devletin kontrolünde deki kreşlerin artmasında her bölgede o kadar önemli ve etkili olur . eğer halen daha işe yaramıyorsa çözümü yardımları biraz daha artırmak olacaktır muhtemelen dönem koşullarına uygun . bir de Toplumsal boyutu yapılan Evliliklerin artması çocukların artması Aile kavramının genişletilmesi mutlu birey ve Ailelerin artması Toplumu ve Devleti güçlü ve sağlam kılar . saygı ve sevgiler

İmam

Allah'ın işine karışiyorsunuz. Nasıl başarılı olacaksınız. Önce zinayı suç halıne getirin ondan sonra konuşun. m
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23