• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Bakan Dönmez’den Somalı madencilere tazminat müjdesi

Yeniakit Publisher
2019-11-07 10:53:00 -
Bakan Dönmez’den Somalı madencilere tazminat müjdesi

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Somalı maden işçilerinin sorununu çözüme kavuşturduklarını belirterek, "İşçi kardeşlerimizin dilekçeyle başvurmaları yeterli olacak." dedi.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Eynez Yeraltı Kömür Ocağı’nda hizmet alım sözleşmesiyle çalışan 2 binden fazla madenciden, çalıştıkları döneme ait kıdem ve ihbar tazminatı alamayanların ödemelerini gelecek yılın ilk çeyreğinde gerçekleştireceklerini açıkladı.

12. Uluslararası Enerji Kongresi ve Fuarı’nın açılışında konuşan Dönmez, Bakanlık olarak Türkiye Kömür İşletmeleri, işçilerin temsilcileri ve sendikalarla bir araya gelerek Somalı maden işçilerinin sorununu çözüme kavuşturduklarını belirterek “İşçi kardeşlerimizin dilekçeyle başvurmaları yeterli olacak. Işıklar ve Atabacası Yer Altı Kömür Ocağında rödovans usulüyle çalışanların kıdem ve ihbar tazminatlarına yönelik mağduriyetlerinin giderilmesi için de gerekli yasal zeminde çözüm arayışlarımıza devam edeceğiz” dedi.

Fatih sondaja devam edecek

Akdeniz’deki sondaj çalışmalarının devam ettiğini belirten Bakan Dönmez, “Yavuz sondaj gemisi Güzelyurt mevkisinde sondajına birkaç hafta önce başladı. Fatih sondaj gemisi de Finike’deki sondajını bitirdi, ikmaller için Mersin Taşucu Limanı’na geldi. Birkaç haftalık ikmal ve yenileme çalışmalarından sonra tekrar KKTC’den almış olduğumuz lokasyonda en kısa süre içinde sondajına başlayacak” dedi. Dönmez ayrıca BORON’da 4 yeni ürünün lansmanını gerçekleştireceklerini söyledi.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23