MHP’de kurultay süreci netleşti. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, 10 Temmuz’da partiyi olağanüstü kongreye götüreceğini belirterek, “Kim ya da kimler genel başkanlığa aday olacaksa şahsımla yarışacaktır” dedi.
YENİ AKİT / ANKARA - Bahçeli, muhaliflerin istediği tüzük değişikliğinin de gerçekleştirileceğini söyledi.
Bahçeli, yaptığı yazılı açıklamada, partisinin kurultay süreci hakkında bilgi verdi. Kişisel koltuk ve ikbal hırsıyla hareket eden imtiyazlı bir azınlık rejimi bulunduğunu savunan Bahçeli, “Bu azınlık rejimi sistem değişikliği ısrarıyla sabırları zorlamakta, milli güvenliğimizdeki devasa zafiyet ve zayıflıklarla ilgili hiçbir kaygı duymamaktadır” iddiasında bulundu. Bahçeli, Türkiye Cumhuriyeti’nin temellerine dinamit döşemek için plan ve hazırlık yapıldığı, terörizmin ağır tehditlerinin yoğunlaştığı bir zamandan geçildiğini ifade ederek, bu zaman aralığında sistem üstünde oynama yapanların, tarihi bir vebale ortak olduğunu ileri sürdü.
Artık saklayacak, gizleyecek, öteleyecek bir şey kalmadığını ifade eden Bahçeli, “Tartışmaları bıçak gibi kesmek şart olmuştur” ifadesini kullandı. Partinin zarar görmemesi, birlik ve bütünlüğünün daha fazla tahrip edilmemesi için sorumluluğu altında bir dizi karar alındığını bildiren Bahçeli, şunları kaydetti: “Hukuk son sözünü söyledikten sonra Olağanüstü Büyük Kurultay’ın toplanması hususunda beklentiler doğal olarak artmış ve fazlalaşmıştır. Bu kapsamda partimiz, ‘10 Temmuz 2016 Pazar günü’ Ankara Arena Spor Salonu’nda seçimli Olağanüstü Büyük Kurultay’ı millet ve tarih huzurunda yapacaktır. Tüzük tadilatı konusundaki talep ve çağrılar da etraflıca değerlendirilip lazım gelen tedbir ve düzenlemeler doğal mecrasında aşama aşama yerine getirilecektir.”