• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Azerbaycan duyurdu! Türkiye'ye doğru yola çıktılar

Yeniakit Publisher
2021-08-01 15:02:00 -
Azerbaycan duyurdu! Türkiye'ye doğru yola çıktılar

Kardeş Azerbaycan, orman yangınlarıyla mücadele eden Türkiye’ye destek için gönderdiği sivil savunma ve itfaiye ekiplerine takviye ekiplerini de ekledi.

 Yeniakit  Ankara 

Kardeş Azerbaycan, orman yangınlarıyla mücadele eden Türkiye’ye destek için gönderdiği sivil savunma ve itfaiye ekiplerine takviye ekipleri de ülkemize gönderdi. Türkiye’ye doğru yola çıkan İkinci Grupta 1 helikopter, 53 itfaiye ve özel amaçlı kurtarma ekipmanları, 220 itfaiye ve kurtarma ekibi yer aldı.

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev’in, “Kardeş kardeşin iyi gününde, kötü gününde hep yanındadır” diyerek Türkiye’ye gönderdiği ilk grup itfaiye ve sivil savunma ekiplerine yeni takviye ekipleri eklendi. Azerbaycan Olağanüstü Haller Bakanlığı'na bağlı güçler Türkiye'de orman yangınlarının söndürülmesinde büyük katkılar sağlarken, ilk gönderilen ekiplere takviye olarak ikinci grup da yola çıkarıldı. Azerbaycan’da düzenlenen törenle Türkiye’ye doğru yola çıkarılan İkinci Grupta 1 helikopter, 53 itfaiye ve özel amaçlı kurtarma ekipmanları, 220 itfaiye ve kurtarma ekibi yer aldı. Grup, Gürcistan 'dan geçerek iki gün içinde Marmaris' e ulaşacak ve ilk grup üyelerine katılarak yangın söndürme çalışmalarına destek sunacak.


ÖNE ÇIKAN VİDEO

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

meryem

Azerbaycan Tıp mezunu olup YÖK tarafından Denklikleri verilmeyen TC vatandaşı Doktorlar bu süreçte gönüllü olarak Afet Bölgesinde çalışmak istiyorlar.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23