• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Ayva diyeti nasıl yapılır?

Yeniakit Publisher
2019-10-21 19:51:00 -
Ayva diyeti nasıl yapılır?

Sapsarı rengiyle iştahları kabartan ayva, tezgahlardaki yerini almaya başladı. Peki, ayva kilo vermeye yardımcı olur mu? İşte, merak ettiğiniz “Ayva diyeti nasıl yapılır?” sorusunun cevabı…

Sapsarı rengiyle iştahları kabartan ayva, tezgahlardaki yerini almaya başladı. Peki, ayva kilo vermeye yardımcı olur mu? İşte, merak ettiğiniz “Ayva diyeti nasıl yapılır?” sorusunun cevabı…

Ayvanın faydaları nelerdir?

Ayva içerdiği C vitamini nedeniyle bağışıklık sistemini güçlendirir. Anti-alerjik özelliklere sahip olan ayva alerji hastaları için hazırlanan ürünlerde kullanılır.

100 gramlık bir ayvanın kalorisi yalnızca 56'dır. Lif oranı yüksek olan ayva diyet listelerinde kendisine en çok yer bulan meyvelerden biridir.

Ayva özellikle ülser sorunu yaşayanlar için şifalı bir meyvedir. Midelerinde sorun yaşayanlar ayvanın çayını gönül rahatlığıyla tüketebilir.

Ayva içerdiği antioksidanlar sebebiyle kalp ve damar sağlığı için son derece faydalıdır.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Ayva düzenli tüketildiğinde tansiyonun dengelenmesini sağlar.

Kalp sağlığı için son derece kıymetli olan ayva aynı zamanda kötü kolesterolü düşürür.

Ayva özellikle kolon kanserine karşı koruyucu özellikler bulundurur.

Ayva karaciğer sağlığı için de son derece kıymetlidir.

Ayva diyeti nasıl yapılır?

100 gram ayva 56 kaloridir. Lifli yapısı nedeniyle uzun süreli tokluk hissi veren ayva kilo vermek isteyenler için şahane bir meyve. İşte, ayva diyetinin detayları... 3 gün boyunca ayva diyetini uygulayabilirsiniz. Önereceğimiz bu tarifi 3 gün boyunca bir ara öğün olarak tüketmelisiniz. Bu şekilde tatlı ihtiyacınızı karşılayabileceğiniz gibi ara öğününüz gün boyu tok kalmanıza yardımcı olur.

Ayva diyeti tatlısı

  • 1 adet ayva
  • 1 adet kırmızı elma
  • Toz tarçın

 

Ayvayı soyup çekirdeklerini çıkarın.

Elmayı güzelce yıkayıp rendeleyin.

Elmaları toz tarçınla harmanlayın.

Ardından ikiye kestiğiniz ayvanın içerisine elmalı tarçınlı harçtan yerleştirin.

Ayvaları bir tencereye yerleştirin.

Ayvaların yarısına kadar su doldurun.

Tencereye ayva kabuklarını ve çekirdeklerini de ekleyin.

Ayvalar pişince tatlınız hazır olacaktır.

Bu tarifi bir kez, üç porsiyon olacak şekilde hazırlayıp buzdolabında saklayabilirsiniz.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23