• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Aynı yuvaya döndüler! Cami kubbesindeki 6 yıllık misafirlik

Yeniakit Publisher
DHA Giriş Tarihi: Güncelleme Tarihi:

Manisa’nın Şehzadeler ilçesindeki Hz. İbrahim Camisi’nin kubbesine yuva yapan leylek çifti; 6 yıldır aynı noktaya dönüyor.

Her yıl aynı dönemde cami kubbesine dönen leylek çifti, Manisa’da mahallelinin en çok konuştuğu görüntülerden biri haline geldi.


 

Şehzadeler ilçesi Kazım Karabekir Mahallesi'nde bulunan Hz. İbrahim Camisi, yaklaşık 6 yıldır leylek çiftine ev sahipliği yapıyor. Ağaç dallarıyla cami kubbesine yuva kuran leylekler, her yıl aynı yere gelerek kuluçkaya yatıyor. Sonbahara kadar cami kubbesinde kalması beklenen leylekler, mahallede ilgi odağı oluyor. Mahalle sakinlerinden Şahin Arpacı, leylek yuvasını dronla görüntüledi.


 

Dron ile görüntülendi

Leyleklere ilginin arttığını belirten Arpacı, "Hz. İbrahim Camisi yaklaşık 6 yıldır leyleklere ev sahipliği yapıyor. Bu yıl dron ile yakından gözlemleme fırsatı bulduk. Yuvadaki leylek çifti oldukça dikkat çekiciydi. Son dönemde basında yer alan 'Yaren Leylek' haberlerinin ardından leyleklere ilgi daha da arttı. Biz de bu merakla, yıllardır komşumuz olan leylekleri yakından izleme şansı yakaladık. Doğa fotoğrafçılarının da ilgisini çekeceğini düşünüyorum. Ayrıca bu durum mahallemizin tanıtımı için de bir fırsat olabilir" dedi.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23