• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Avusturya'da Türk ürünleri satan süpermarketin açılması engellendi

Yeniakit Publisher
2020-02-18 17:38:35 -
Avusturya'da Türk ürünleri satan süpermarketin açılması engellendi

VİYANA (AA) - Avusturya'nın Yukarı Avusturya eyaletine bağlı Wels kentinde Türk ürünlerinin yanı sıra helal et satışının da yapılacağı Alman-Türk gıda işletmesinin yalnızca Türklere hitap ettiği gerekçesiyle açılmasına izin verilmedi.

Aşırı sağcı Avusturya Özgürlük Partisinden (FPÖ) Belediye Başkan Yardımcısı Gerhard Kroiss, Oberösterreichische Nachrichten (ÖON) gazetesine yaptığı açıklamada, Freshland süpermarketin Türk toplumuna hitap ettiğini ve Wels haftalık pazarı gibi hassas bir yere yakışmadığını ileri sürdü.

Ayrımcılık suçlamalarını kabul etmeyen Kroiss, yalnız bir gruba değil, herkese hitap eden bir market istediklerini söyledi.

Kroiss, süpermarketin açılacağı gayrimenkulün sahibi Markus Fehringer ile söz konusu yerin Freshland’a kiralanmaması hususunda uzlaşıya vardıklarını da dile getirdi.

- Belediye hakkında suç duyurusu
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Olaya tepki gösteren Yeşiller Partisi, Wels Belediyesi hakkında "Anti Ayrımcılık Kanunu"na muhalefet nedeniyle suç duyurusunda bulundu.

Yeşiller Milletvekili Thomas Rammerstorfer, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, Belediye Başkan Yardımcısı Kroiss’in keyfi bir karar aldığını belirterek, "Bu keyfilik kabul edilmemelidir ve Kroiss görevinden istifa etmelidir." dedi.

- "Wels'te siyaset ekonomiye müdahil oluyor"

İşletmenin yöneticisi Eren Soyulmaz da Der Standard gazetesine yaptığı açıklamada, kira, yapılacak tadilat ve gerekli tüm diğer konularda mal sahibiyle uzlaşıya varılmışken birden ret cevabı geldiğine dikkati çekerek, "Wels'teki gibi siyasetin ekonomiye bu kadar müdahil olduğu başka hiçbir yer görmedim." şekilde konuştu.


Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23