• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Avrupalı devlet başkanından ülkeyi ayağa kaldıran koronavirüs açıklaması: Bunu kendileri istedi

Yeniakit Publisher
2020-03-22 11:44:00 -
Avrupalı devlet başkanından ülkeyi ayağa kaldıran koronavirüs açıklaması: Bunu kendileri istedi

Belarus Devlet Başkanı Aleksandr Lukaşenko, koronavirüs nedeniyle yurt dışında kalan ve ülkesine dönmek isteyen vatandaşları için, “İnsanları yurt dışına çıkmamaları için uyardık. Bu nedenle yurt dışında mahsur kalan vatandaşlarımız bir zahmet orada kalsınlar. Bu onların hatası ve tercihiydi.” dedi.

Belarus Devlet Başkanı Aleksandr Lukaşenko’nun ülkeye geri dönemeyen vatandaşları için, "Dönemeyenler bir zahmet orada kalsın" ifadeleri kamuoyundan tepkiye neden oldu.

Koronavirüs vakalarının arttığı ülkelerden olan Belarus’un Devlet Başkanı Lukaşenko, yurt dışından dönmek isteyen vatandaşları için ilginç ifadelerde bulundu. Daha önce vatandaşlarını başka ülkelere gitmemeleri konusunda defalarca uyardıklarını belirten Lukaşeko, "İnsanları yurt dışına çıkmamaları için uyardık. Bu nedenle yurt dışında mahsur kalan vatandaşlarımız bir zahmet orada kalsınlar. Bu onların hatası ve tercihiydi. Onları geri getirmek için uçak göndermeyeceğiz" diyerek, vatandaşlarına geri dönmeleri konusundaki tüm kapıları kapattı.

Belarus liderinin sözleri basında yer aldıktan sonra ülkesinde tepkilere neden oldu. Belaruslular, liderlerinin sözlerini eleştirirken özellikle sosyal medya üzerinden Lukaşenko’ya sert ifadeler kullandı.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

diyarbakırlı

Tebrik ediyorum.

istanbullu

bunu biz de yapmalıydık. yurtdışındakiler vatandaşımız da yurtiçindekiler değil mi? radikal bi karar olurdu beki ama olsa bu hızda yayılmazdı.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23