• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Avrupa ülkesi liderinden beklenmedik LGBTi çıkışı

Yeniakit Publisher
2020-06-14 12:29:00 -
Avrupa ülkesi liderinden beklenmedik LGBTi çıkışı

Polonya Cumhurbaşkanı Andrzej Duda, LGBT hareketinin fikirlerinin, 'Komünizm ideolojisinden daha tehlikeli' olduğunu söyledi.

Brzeg kasabasında düzenlenen seçim mitinginde konuşan Duda, diğer bir muhafazakar siyasetçinin dile getirdiği “LGBT’nin bir halk değil ideoloji olduğu” görüşünü benimsediğini söyledi.

Kominizmden daha tehlikeli

Duda, “yeni Bolşeviklik” olarak tanımladığı LGBT hareketinin, insanlık için Komünist rejimden daha “yıkıcı” olduğunu ileri sürdü. Diğer Avrupa ülkesi liderlerinden tepki gecikmedi. 

İktidardaki Hukuk ve Adalet Partisi’nin desteklediği 48 yaşındaki Duda’nın, bu seçimlerdeki en büyük rakibi Varşova Belediye Başkanı Rafal Trzaskowski, kampanya sırasında eşcinsellere daha fazla hoşgörüyle yaklaşılmasını savunan konuşmalar yapıyor.

Polonya’da cumhurbaşkanlığı seçiminin ilk turu 28 Haziran’da düzenlenecek. İlk turda adaylardan birisi oyların yarısından fazlasını almadığı takdirde, 12 Temmuz’da ikinci tur düzenlenecek.

Polonya’daki son anketler, Duda ile Sol Liberal ve Yeşillerin oluşturduğu, AB yanlısı Yurttaşlık Platformu adayı Trzaskowski’nin ikinci tura kalacağını ortaya koyuyor.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Putsavar

bütün o kafir nüfusunuz gay ve lezbiyen olsun da soyunuz kurusun. kalaniniz alkolik olsun gebersin. zaten alayiniz pic oldunuz, evlilik diye birsey kalmadi.

Ulvi

Aklın yolu bir.Bu işin hristiyanı,müslümanı yok.Aklı başında uyumayan herkes ali cengizi görüyor.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23