Avrupa kendinden olmayanları insan olarak görmüyor!
Milli İradenin Sesi Yeni Akit
Türkiye ve dünyadaki gelişmeleri yakından takip etmek için Google listenize Yeni Akit'i ekleyin.
Türkiye'nin dört bir yanından Avrupa’ya geçmek için Yunanistan sınırına dayanan mülteciler kara ve deniz yolu üzerinden sınırı geçmeye çalışıyor.
Yunanistan’ın sınır kapısı önünde mültecilere yönelik sert müdahalesi devam ederken deniz üzerinde sınırı geçmeye çalışanlara ise Yunan Sahil Güvenlik botları insanlık dışı sert müdahalelerde bulunuyor.
Türkiye’nin dört bir yanından Avrupa’ya geçmek için Yunanistan sınırına dayanan mülteciler kara ve deniz yolu üzerinden sınırı geçmeye çalışıyor. Yunanistan’ın sınır kapısı önünde mültecilere yönelik sert müdahalesi devam ederken deniz üzerinde sınırı geçmeye çalışanlara ise Yunan Sahil Güvenlik botları insanlık dışı sert müdahalelerde bulunuyor.
Türkiye, üzerine düşeni yaptı sıra Avrupa’da
İdlib’de yaşanan süreç ve sıkıntılara dikkat çeken AK Parti Genel Başkan Yardımcısı, İnsan Hakları Başkanı ve Konya Milletvekili Leyla Şahin Usta, “Suriye’de süren bir iç savaş sebebiyle sıkıntıları ve göçleri yıllardır yaşıyoruz. Ama son şehitlerimizden sonra sıkıntı daha da arttı. Sonuçta Türkiye’nin kapılarına yığılan yeni bir göç dalgası var. Bu durum hem ülkemizi sıkıntıya sokuyor. Umarım bu sıkıntı da aşılır. Avrupa’nın mülteciler konusundaki tavrı malum bir şekilde ortada. Çünkü aynı tavırlarını daha önce de gördük. Maalesef Yunanistan ve Avrupa’da insanın insan olarak bir değeri yok. Yapılan muamele insani şartlara aykırı. Olmaması gereken bir tutum. Avrupa kendinden olmayan insanları maalesef insan olarak görmüyor. Onları ayrı bir statüde tutarak her türlü muameleyi hak görüyor” dedi.
İnsanlık dışı müdahale yapılıyor!
AK Parti Gaziantep Milletvekili Mehmet Erdoğan da, “Zor durumda kalıp da Türkiye’ye gelenlere hiçbir zaman kötü bir müdahalede bulunmayarak, hepsinin barınmasına müsaade ettik. Bu sayı Suriye, Afganistan ve diğer ülkeleri de kattığımızda yaklaşık 5 milyon insan ülkemizde barınıyor. Bu insanların Türkiye’ye kabulü ne kadar doğal ise bu insanlardan arzu edenlerin Türkiye’yi terk etmek istemeleri de o kadar doğaldır. İnsan Hakları Evrensel Beyannamesinde de bu yer alır. Bu ilkelerle biz ülkemizi hem gelene hem gidene açtık. Zaten mevcut mülteciden daha fazlasını kaldıracak durumda değiliz. Dünya’nın gözü önünde İdlib, Rusya tarafından, İranlı Haşdi Şabi milisleri tarafından katlediliyor. Suriye yok edildi. Bütün dünya buna seyirci kaldı. Askerlerimiz şehit ediliyor. Dünya buna da ses çıkarmıyor. Dünya’nın İdlib’deki insanlık dramına ortak olması lazım” değerlendirmesinde bulundu.
Yunanistan, gerçek mermilerle askeri tatbikat yapacak
Yunanistan, Türk-Yunan sınırı yakınlarındaki Evros bölgesinde ve Ege Denizi’nde gerçek mermilerle askeri tatbikat yapacağını açıkladı. Açıklamalarda, bugün Evros bölgesinde 24 saat süreyle Türk-Yunan sınırı boyunca ve Doğu Ege bölgelerinde askeri tatbikat yapılacağı bildirildi.