• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

ATM dolandırıcılarına suç üstü yakalandı

Yeniakit Publisher
2016-05-24 10:17:00 -
ATM dolandırıcılarına suç üstü yakalandı

Bursa'da 3 farklı banka ATMsine düzenek kurarak dolandırıcılık yapmaya çalışan 3 dolandırıcı, şikayetler üzerine çevredeki güvenlik kameralarını incelemeye alan polis tarafından yakalandı.

Merkez Yıldırım ilçesinde 3 farklı ATMye düzenerek kurarak vatandaşları dolandırmaya çalışan 3 kişi gözaltına alındı. Duaçınarı Mahallesi Ankara yolu Caddesi'ndeki bir bankaya ait ATMden yatalak hasta olan babasına ait banka kartıyla para çekmeye çalışan 52 yaşındaki Resmi Özkasapoğlu, kartını ATMye takarak işlem yapmaya başladı. Çekmek istediği miktar olan bin 200 lira yazan Özkasapoğlu, işlem yaptığıATMnin parayı saydığını ancak hazneden kendisine ulaşmaması üzerine polis ve banka görevlilerine haber verdi.

Olay yerine gelen Bursa Emniyet Müdürlüğü Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği'ne bağlı ekipler, ATMnin nakit para haznesine düzenek kurulduğunu tespit etti. Ardından bölgeye gelen olay yeri inceleme ekipleri, para çekme haznesine kurulan düzeneği kaldırarak, hazneye sıkışan bin 200 lirayı çıkardı. Dolandırılmaktan polis ekiplerinin dikkati sayesinde kurtulan Özkasapoğlu, Para çekmek için ATMye geldim. Şifremi girerek işleme başladım. Miktarı yazdım, cihaz parayı saymaya başladı ancak nakit haznesi parayı bana vermedi. Bende kartı çıkartıp tekrardan taktım. Para çekilmiş olarak görününce durumu polise bildirdim dedi.

Polis, başka bir ATM'ye düzenek kurarken suçüstü yakaladı

Olayla ilgili soruşturmayı sürdüren polis, Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi yakınlarında bulunan iki farklı ATMye daha düzenek yerleştirildiği ihbarını aldı. Olay yerine gelerek tornavidayla ATMlerdeki düzenekleri açan ekipler, 43 yaşındaki Sezgin H.ye ait bin 75 lira parayı teslim etti. Başka bir ATMdeki düzeneğin kaldırılmasıyla, henüz sahibi belirlenemeyen 250 TL. ise banka görevlilerine teslim edildi.

ATM'lerin çevresinde bulunan güvenlik kameralarını inceleyen polis, tesbit edilen şüpheliler F.G., B.S. ve A.G.'yi başka bir ATMye düzenek kurarken suçüstü yakaladı. Gözaltına alınan şüphelilerin yakınlarda bulunan otomobillerinde yapılan aramalarda ise tornavida, bant veATMlere yerleştirdikleri düzenek ele geçirildi. Soruşturma sürüyor.

ATM'DE GİZLİ KAMERA DÜZENEĞİ

Karabük'te ise bir ATM cihazında kart kopyalama ve şifrelerin tespiti için gizli kamera düzeneği bulundu.

İşlem yapmak üzere ATM'ye gelen Cengizhan Çetin isimli üniversite öğrencisi, para çekmek için kartını taktığı sırada yanan ışığın zayıf olmasından şüphelenmesi üzerine durumu Emniyet Müdürlüğü'ne bildirdi.

Olay yerine sevk edilen ekipler, yaptıkları incelemede kart kopyalamada kullanılan düzeneğin olduğunu tespit edince banka yetkililerine ve olay yeri inceleme ekiplerine haber verildi.

Gizli kamera düzeneği tespit edildi

Olay Yeri İnceleme ekipleri bankamatik üzerinde kurulan düzenekten parmak izi aldı. Ekipler bu sırada para çekme yerinin üzerinde de oynama olduğunu görmesi üzerine yapılan incelemede ise kart şifrelerini tespit etmek için yapılmış gizli kamera düzeneğini tespit etti.

Her iki düzenek polis ekipleri tarafından sökülerek incelenmek üzere emniyete götürüldü. Polis ekipleri kamera kayıtlarını inceleyerek şüphelileri yakalamak için araştırma başlattı.

Öte yandan, polis ekiplerinin bankamatikte çalışma yaptığını gören bazı emekliler ise durumu öğrenince emekli maaşı aldıkları kartları bankamatiğe takarak hesaplarını kontrol etti.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23