Sulu, tatlı ve sarı çekirdeklere sahip olan mısırın zararları da olduğunu biliyor muydunuz?
Salatalarda, yemeklerde, haşlayarak hatta bazen bardakta baharatlayarak tükettiğimiz tatlı, sulu, sarı çekirdeklere sahip bir tahıl olan mısırı aşırı tüketmek vücudumuzda bazı zararlara sebep oluyor.
ZARARLARI
Mısırda sindirilemeyen bazı proteinler vardır ve bu proteinler vücutta alerjik reaksiyonlara sebep olurlar. Bu reaksiyonlar cilt kızarıklığı, mukus dokularında şişme, bulantı ve kusmadır. Astım hastaları özellikle bu besinden uzak durmalılardır.
Mısır tatlıdır ve bu yüzden kan şekerini yükseltir. Kan şekerinin yükselmesi diyabet hastaları için olumsuz bir durumdur. Bu yüzden diyabet hastaları da mısır tüketmekten kaçınmalıdır.
Mısırı aşırıya kaçıp fazla tüketirsek bağırsaklarda gaz problemi yaşayabiliriz. Bağırsaklarda biriken bu gaz karın şişliğine neden olur ve bağırsaklara zarar verir.
Mısır lif bakımından oldukça zengin bir tahıldır. Sindirilmesi zordur ve tüketiminde aşırıya kaçıldığında mide sorunları yaşamanıza sebebiyet verebilir.
Mısırı tüketirken çok iyi pişirmelisiniz aksi takdirde diş ve diş etleriniz zarar görebilir.