• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Artan Arap düşmanlığı sonrası Suudilerden şaşırtan Türkiye kararı

Yeniakit Publisher
Haber Merkezi Giriş Tarihi: Güncelleme Tarihi:
Artan Arap düşmanlığı sonrası Suudilerden şaşırtan Türkiye kararı

Son dönemde Türkiye'de artan Arap düşmanlığı sonrası Karadeniz bölgesine gelen turist sayısında yüzde 1'e yakın oranda azalma yaşandı. Ancak bu düşmanlığın münferit olduğunu düşünen Suudiler, Trabzon'dan vazgeçmiyor. Suudi Arabistan'dan Trabzon'a 2024 yılında 322 bin 34 kişi geldi.

Ayasofya Camii, Uzungöl, Sümela Manastırı, Kızlar Manastırı ve Sera Gölü gibi turizm merkezlerinin bulunduğu Trabzon’u 2024'ün Ocak-Eylül döneminde ziyaret eden turist sayısı belli oldu.

Yabancı turist azaldı, yerli arttı

Turizm Ajansı'nda yer alan habere göre, 2023 yılına oranla yabancı turist sayısında yüzde 0,64 oranında düşüşün yaşandığı kentte yerli turist sayısında ise yüzde 6,09 oranında artış yaşandı. Geçtiğimiz yıl 1 milyon 138 bin 743 yerli ve yabancı turistin ziyaret ettiği Trabzon’u bu yıl yüzde 2,23’lik artışla 1 milyon 164 bin 137 kişi ziyaret etti.

En çok Suudi Arabistan'dan geldiler

Trabzon’u en çok ziyaret eden ilk 15 ülkenin konaklama verilerine bakıldığında ise sadece 5 ülkeden gelen turist sayısında artış yaşandığı gözlendi. 2023 yılında 269 bin 216 Suudi Arabistanlı turistin ziyaret ettiği kente 2024 yılında yüzde 19,62 artışla 322 bin 34 kişi geldi. İkinci sırada yer alan Umman’da ise azalış yaşandı. Yüzde -18,35 oranı ile 47 bin 682 Ummanlı turistin ziyaret ettiği Trabzon’u turizm verilerindeki üçüncü sırasını 33 bin 223 kişi ile İran aldı. 30 bin 595 ziyaretçi ile Irak dördüncü, 30 bin 516 ziyaretçi ile Kuveyt beşinci, 29 bin 996 ziyaretçi ile Ürdün altıncı, 25 bin 91 ziyaretçi ile Birleşik Arap Emirlikleri yedinci sırada yer aldı. İlk 15 ülke arasında Suudi Arabistan, İran, Irak, Azerbaycan ve Almanya ülkelerinden gelen turist sayısında artış yaşanırken, Umman, Kuveyt, Ürdün, Birleşik Arap Emirlikleri, Gürcistan, Bahreyn, İsrail, Rusya, Katar ve Mısır ülkelerinden gelen ziyaretçi sayısında azalış gözlendi. En çok ziyaretçi azalışının yaşandığı ülke İsrail olurken, en çok artışın yaşandığı ülke ise Azerbaycan oldu.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Koparan

Siyonist yahudi asılli; Israilden veya herhangi bir ulkefedbTürkiye ye, turist olarak geliyorsa; bilinmeliki; Casustur. Peşine bir degil 10 Isth. elamani takılmalı veya. Hic izin verilmemeli..!Bir türk vatandaşı siyonist ülke İsrsile giris yapabi liyor'mu? Hayır..!

Orka

Düşmanında şereflisi lazım
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23