Arnavutluk Savunma Bakanı Kodheli NATO üyeliği yolunda Makedonya'yı desteklediklerini söyledi.
Arnavutluk Savunma Bakanı Mimi Kodheli, "NATO üyeliği yolunda Makedonya'yı destekliyoruz" dedi.
Kodheli, Makedonya'nın başkenti Üsküp'teki temasları kapsamında, Makedonyalı mevkidaşı Zoran Yolevski ile bir araya geldi.
Görüşmenin ardından düzenlenen ortak basın toplantısında konuşan Kodheli, Makedonya'yı en kısa zamanda NATO üyesi olarak görmek istediklerini belirterek, üyelik yolunda Makedonya'yı desteklediklerini söyledi.
Yolevski ile gerçekleştirdikleri görüşmenin, iki ülke arasındaki ilişkilerin güçlenmesine katkı sağlayacağına inandığını ifade eden Kodheli, Yunanistan ile Makedonya arasındaki "isim sorunu"nun çözümünün ve Makedonya hükümeti ile ülkede yaşayan Arnavut temsilcileri arasında 2001 yılında imzalanan ve etnik çatışmaları sona erdiren Ohri Çerçeve Anlaşması'nın uygulanmasının önemini vurguladı.
Kodheli, iki ülke arasında savunma alanındaki güçlenen ilişkilerin bölgenin güvenlik ve istikrarına katkı sağlayacağına inandığını belirterek, terörizmle mücadelede de Makedonya ile ortak hareket ettiklerine dikkati çekti.
Makedonya Savunma Bakanı Zoran Yolevski de iki ülkenin iyi ilişkilere sahip olduklarını, görüşmede bu iyi ilişkilerin nasıl geliştirilebileceğini ele aldıklarını söyledi.
NATO'nun Güneydoğu Avrupa'daki genişlemesinin bölge güvenliği açısından önemine işaret eden Yolevski, NATO'da, Arnavutluk gibi dostlarının olmasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi.
İki bakan, baş başa ve heyetlerarası görüşmelerin ardından iki ülke orduları arasında karşılıklı eğitimi öngören anlaşmayı imzaladı.
Kodheli ayrıca, Cumhurbaşkanı Gyorge İvanov tarafından da kabul edildi.
(AA)