• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Arnavut ciğeri nasıl yapılır? Kolay ve lezzetli Arnavut ciğeri tarifi

Yeniakit Publisher
2020-01-02 09:53:00 - 2020-01-02 13:32:32
Arnavut ciğeri nasıl yapılır? Kolay ve lezzetli Arnavut ciğeri tarifi

Türk mutfağının en güzide yemekleri arasında yer alan ve toplumumuzda da severek tüketilen Arnavut ciğerinin tarifi internette araştırılıyor. Peki, merakla araştırılan Arnavut ciğeri nasıl yapılır? Arnavut ciğeri için gerekli malzemeler nelerdir? Püf noktaları neler? Detaylar haberimizde...

Türk mutfağının en güzide yemekleri arasında yer alan ve toplumumuzda da severek tüketilen Arnavut ciğerinin tarifi internette araştırılıyor. Peki, merakla araştırılan Arnavut ciğeri nasıl yapılır? Arnavut ciğeri için gerekli malzemeler nelerdir? Püf noktaları neler? Detaylar haberimizde...

Arnavut ciğeri püf noktaları nelerdir?

1- Ciğeri muhakkak küp küp doğramanız gerekir. Enine kesilen ve kalın olarak kesilip pişirilen ciğer, Arnavut ciğeri olmayacaktır.

2- Kızgın yağın içerisine atılması gerekir.

3- Kızgın yağın içerisinde en fazla 3 dk beklemesi gerekir. 3 dk'nın sonunda muhakkak yağın içinden alınması gerekir. Aksi takdirde sertleşecektir.

4- Yumuşacık bir Arnavut ciğeri yapmak istiyorsanız ciğeri yıkamamanızı tavsiye ediyoruz.

5- Pişirmiş olduğunuz ciğerleri muhakkak cam kapaklı bir saklama kabının içerisinde muhafaza etmenizi tavsiye ediyoruz.

Arnavut ciğeri hangi ciğerden yapılır?

Arnavut ciğerinin lezzetli pişmesi için ciğerin türüne dikkat edilmesi gerekir. Aksi takdirde ciğer lezzetsiz ve sert olacaktır. Arnavut ciğeri genellikle dana ciğerinden yapılmaktadır. Kuzu ciğerinden yapılan Arnavut ciğeri dağılabilir ve sert bir kıvamda pişebilir. Bu nedenden dolayı Arnavut ciğeri genellikle dana ciğerinden yapılmaktadır.

Malzemeler

600 gr kuzu ciğeri

- 1 çay kaşığı tuz

- 1 çay bardağı un

- Yaklaşık 2 çay kaşığı karabiber

- Kızartmak için 2 su bardak ayçiçeği yağı

- Maydanoz

- Soğan

Arnavut ciğeri nasıl yapılır?

Ciğerlerin zarını çıkarttıktan sonra kuşbaşı büyüklüğünde doğrayın. Kanı süzülmesi için bekleyin. Ciğerleri unladıktan sonra kızgın yağda renk alana kadar kızartın. Dilerseniz unlamayı karabiber ve tuz karışımıyla yapabilirsiniz. Arzuya göre toz kırmızıbiber katabilirsiniz. Kızartma esnasında mümkünse zeytinyağı kullanabilirsiniz. Kızarttığınız ciğerleri kapağı kapalı bir kapta bekletin. Kırmızı soğanı incecik doğradıktan sonra sumak ve kıyılmış maydanozla harmanlayın. Kimyon ilave ettiğiniz Arnavut ciğerini soğan salatası eşliğinde sevdiklerinizle paylaşabilirsiniz. Ayrıca yanında kızarmış patates nefis olur.

Arnavut ciğeri lezzetli olmasının yanı sıra sağlığımız açısından da çeşitli faydalar sağlıyor.

Arnavut ciğerinin sağlığımıza faydaları nelerdir?

1-Ciğer vücut için gerekli olan vitaminler ve özellikle bakır ve demir gibi mineralleri depolar. Bu mineraller toksinlerin atılması için önemlidir.

2- Ciğer bilindiği üzere bünyesinde barındırdığı mineraller ile tam bir besin deposudur. Ciğerin özellikle kansızlığa iyi geldiği bilinmektedir.

3- Ciğer, enerji düzeyinizi de arttırır. Yapılan bir araştırmada haftada bir kez ciğer tüketen kimselerin özellikle yüzme sırasında eskiye oranla daha dayanıklı olduğu gözlemlenmiştir.

4-B12 de folik asidin bol miktarda bulunduğu ciğer, protein açısından da zengindir. Ayrıca A vitamini ihtiva eden ciğer, görme yetisini de iyileştirir.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23