• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Anneler direniyor Kandil sallanıyor

Yeniakit Publisher
2019-12-16 09:24:00 - 2019-12-16 09:24:53
Anneler direniyor Kandil sallanıyor

Diyarbakır annelerinin oturma eylemi devam ettikçe HDP/PKK erimeye devam ediyor. İçişleri Bakanlığı’nın açıkladığı verilere göre, evlat nöbetinin ardından güvenlik güçlerine teslim olan terörist sayısı iki kat arttı. 2018 yılında 165 terörist güvenlik güçlerine teslim olurken, bu sayı 2019 yılının 11 ayında 247’ye yükseldi.

 Hasan Türkmen  Ankara 

Evlatları HDP/PKK tarafından dağa kaçırılan acılı aileler, 3 Eylül’den beri HDP Diyarbakır İl Başkanlığı önünde tuttukları evlat nöbeti 105 günü geride bıraktı. Diğer yandan İçişleri Bakanlığı’nın açıkladığı verilere göre, Diyarbakır annelerinin HDP önünde başlattıkları evlat nöbetinin ardından güvenlik güçlerine teslim olan terörist sayısı iki kat arttı.

Ailesini gören kaçıyor!

Evlatları, terör örgütü PKK tarafından kaçırıldığı gerekçesiyle HDP Diyarbakır il binası önünde acılı ailelerin evlat nöbeti tutması, PKK’yı içten içe çökertmeye başladı. Anne Hacire Akar’ın cesur direnişi  ile evladına kavuşması, evladını terör örgütü PKK’nın kaçırdığı diğer anneleri de cesaretlendirirken, HDP önünde ailesini gören gençler, örgütün elinden kaçmaya başladı. Geçtiğimiz günlerde güvenlik güçlerine teslim olan terörist, verdiği ifadesinde televizyonda nöbet tutan ailesini gören örgüt elindeki gençlerin PKK’dan kaçmak istediğini belirterek, Kandil’in zor durumda olduğunu ortaya koydu.

PKK’nın arka bahçesi HDP’nin kürkçü dükkanı sallanıyor!

105 gündür HDP’lilerin tüm tehditlerine ve soğuyan havalara rağmen Diyarbakır’da evlat nöbetini sürdüren acılı aileler, teslim olan teröristlerin sayının açıklanmasının ardından daha da umutlandı. Terör örgütü PKK’ya büyük darbe vuran aileler, çocuğu kaçırılan diğer ailelere de seslenerek evlat nöbetine katılma çağrısında bulundular. HDP’nin Diyarbakır il binası önünde evlatlarının yolunu gözleyen acılı ailelerin, “Sayımız arttıkça teslim olanların sayısı da artar” şeklindeki açıklamaları, PKK’nın karargahı, HDP’nin kürkçü dükkanı Kandil’i, korkudan titretiyor.

İkna yoluyla 10 ayda 289 terörist teslim oldu

Terörle mücadelede kararlılığını sürdüren İçişleri Bakanlığı, ikna yoluyla da teröristleri teslim almaya devam ediyor. 2019 yılında, zorla dağa kaçırılan ve terör örgütü PKK’nın tehditleri nedeniyle teslim olmaktan korkan teröristler ikna edilerek teslim alınıyor. PKK’nın sözde üst düzey yöneticilerinin tek tek avlanmasından sonra büyük yara alan örgütte çözülme süreci de hızlandı. 2019 yılının kasım ayı itibari ile İçişleri Bakanlığı’nca açıklanan verilere göre, 10 ayda 289 terörist ikna yoluyla teslim oldu.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Annelerin umutlar arttı

Terör örgütü PKK’nın dağa kaçırdığı çocukları için HDP Diyarbakır İl Başkanlığı önünde evlat nöbeti tutan ailelerin umutlu bekleyişi sürüyor. Son olarak annelerden Hatice Ceylan’ın oğlu Cafer’in PKK’nın elinden kurtularak teslim olmasıyla, HDP önündeki ailelerin çocuklarına kavuşma umudu daha da arttı. Havanın soğuması ve yağışların başlamasının ardından kendileri için kurulan çadırda nöbete devam eden 57 aile, 105’inci günü geride bıraktı.

Yeni Akit Gazetesi

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Mikail okuroğlu

Selamünaleyküm kardeşlerim ALLAH'IM YARDIMCIMIZ olsun başaracağız inşaallah bizler O nun ve Rasulişanın yolunda olunca hiçbir güç zarar veremez inşaallah.

Enes

Allahım evlatlarınıza tez kavuştursun maşallah Rabbim yardımcınız olsun.kavuşmak isteyenlere yolları açsın cesaret versin
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23