• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Amerika'nın kirli oyunu deşifre oldu

Yeniakit Publisher
2017-12-19 09:40:00 - 2018-10-26 18:28:56
Amerika'nın kirli oyunu deşifre oldu

Akdeniz’e ulaşacak bir terör koridoru açmak isteyen Amerika ve PKK, şimdiye kadar Türkmen ve Araplara ait tam 167 köy ile kasabayı boşalttı.

ABD’nın, terör örgütü PKK’yı devletleştirme ve Akdeniz’e indirme projesi kapsamında 167 yerleşim birimi tamamen boşaltıldı. Bir çok Türkmen ve Arap kasabasında ayakta kalan son evler de PKK’lı teröristler tarafından buldozerlerle yerle bir edildi.

1 MİLYON KİŞİ SÜRÜLDÜ

PKK için boşaltılan köy ve kasaba sıralamasında Haseke ili ilk sırada yer alıyor. Nüfusu Arap ve Türkmenlerden oluşan 167 yerleşim biriminin boşaltılmasında Rakka, Deyrizor ve Lazkiye- Türkmendağı bulunuyor. Terör koridoru için insansızlaştırılan beldelerden zorla sürülen insan sayısı ise 1 milyon 400 bini aştı.

HEDEF TÜRKIYE SINIRI

Terör hattı için PKK’nın hedefinde 911 kilometrelik Türkiye sınırı var. Haseke ilinden başlayarak Lazkiye’ye uzanan terör hattı için boşaltılan köy ve kasabalardan bazıları şunlar: “Molla Barho, Nustel, Ümmül Baramiyl, Süluk, Kuneytra, Huveyra Kebiyr, Tel Burak, Tel Hamis, Tel Tamir, El Kahtaniye, Resul Ayn, El Hüseyniye, El Hol El Hisan, Salihiyye, Suveyda Cezira, El Cireydi, Rabia, Nebi Yunus, Kinsibbe, Göydağı, Nisibin, Hasse, Şeran, Gımam, Saray.”
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Terör eliyle yağmalanan ve zorla boşaltılan yerleşim birimlerine dair ayrıntılı harita yayınlayan İnsan Hakları İzleme Örgütü, uydudan çekilen enkaz görüntülerine yer verdi

70’İ TÜRKMENLERE AİT

Bölücü terör örgütünün 2013 yılında başlattığı yağma ve işgallere maruz kalan yerleşim birimlerinden 70’i Türkmenlere ait. Rakka, Halep’in kuzeyi ve Lazkiye bölgelerinde aralarında 20 bin nüfuslu kasabalarında yer aldığı bir çok belde PKK-PYD ve müttefiki Mukaveme-i Suriye terör örgütü militanlarının işgali altında bulunuyor. Türkmendağı 2. Sahil Tümeni Eski Komutanı Albay Ahmet Arnavut, ABD - PKK ortak projesi için Lazkiye kırsalında 51 Türkmen beldesinin işgale uğradığını, teröristler tarafından yüzlerce ev ve işyerinin önce yağmalandığını sonrada yıkıldığını belirtti. Ahmed Arnavut, Türkmendağı’nda PKK militanlarının Esed güdümlü Mukaveme-i Suriye milisleri ile birlikte nöbet tuttuğunu ve çatışmalara katıldığını söyledi.

ABD SUÇ ORTAĞI

Suriye’nin Deyrizor ili ABD-PKK ortaklığı ile işgal edilen son bölge oldu. Irak sınırında yer alan Deyrizor’da yaşananları anlatan Albay Feyz el Esmer, “ABD havadan onlarca beldemizi harabeye çevirdi sonra boş yerlere PKK girdi” diye konuştu. Feyz el Esmer, evleri yıkılan ve Fırat’ın doğusunda kamplara sığınan 300’den fazla ailenin bölgeden sürüldüğünü sonra da PKK’nın, bu ailelerin arazilerine el koyduğu belirtti. Feyz el Esmer, bu insanlığa karşı işlenen suça ABD’nin bilerek ve isteyerek ortak olduğunu söyledi.

PKK GASP ETTİ

Tel Abyad Türkmenlerinden Ekrem Dede, Rakka, Haseke ve Deyrizor bölgelerinde ikamet eden Türkmen ve Arapların sistematik bir proje ile yurtlarından çıkarılarak oradaki varlıklarının silindiği bilgisini verdi. Ekrem Dede, Tel Abyad, Cerablus ve Münbiç’te 15 Türkmen beldesinin tamamen tahrip edilerek PKK tarafından gasp edildiğini kaydetti.

En ölümcül savaş alanı

ABD-PKK eliyle gerçekleştirilen tehcir ve yıkım faaliyetleri Birleşmiş Milletler (BM) denetimli raporlarla kayıt altına alındı. 2013, 2015, 2016 ve 2017 yılında hazırlanan raporlarda boşaltılan yerleşim birimleri ve yapılan insan hakkı ihlalleri ayrıntılı olarak anlatıldı. BM Uluslararası Bağımsız Suriye Araştırma KomisyonuBaşkanı Paulo Pinheiro, “Suriye gözlerimizin önünde parçalara ayrılıyor. Bir ulus, dünyanın en kaotik ve en ölümcül savaş alanı içinde” tespitinde bulundu ve “YPG, Suriye’deki bazı bölgeleri yağmaladı ve tahrip etti” dedi.

Yeni Şafak

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23