• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Amerikalılar seçtiğine bin pişman! Türkiye ile uğraşacağına dön bir kendi ülkene bak ihtiyar!

Yeniakit Publisher
2022-01-18 09:36:00 -
Amerikalılar seçtiğine bin pişman! Türkiye ile uğraşacağına dön bir kendi ülkene bak ihtiyar!

Kendi ülkesinden çok Türkiye'nin içişleri ile ilgilenen yaşlı başkan Biden anketlerde erimeye devam ediyor. Amerikan halkı, Biden'ın dış politika ve ekonominin yanı sıra koronavirüs salgınıyla mücadele alanında etkisiz kaldığını düşünüyor. Ankette Biden'a destek, en düşük seviyeyi gördü.

ABD'de 2020 başkanlık seçimlerinde halk tarafından değişim umuduyla göreve getirilen Joe Biden, seçmenler arasında hayal kırıklığına neden oldu.

Ülkede yapılan son anket, halkın sadece üçte birinin Başkan Joe Biden'ın performansından memnun olduğunu gösteriyor.

Biden'a onay yüzde 33

Quinnipiac Üniversitesi tarafından yapılan bir ankette, Biden'a halk desteğindeki düşüşün devam ettiği görüldü. Ankete katılanların yüzde 33'ü Biden'ın başkanlıktaki performansını beğendiğini belirtti.

Demokratların desteğini kaybediyor

Ankete katılan Demokratların yüzde 75'i Biden'ın performansından memnun olduğunu söylerken, bağımsız seçmenlerin sadece yüzde 25'i Biden'ın performansını beğendiğini belirtti.

79 yaşındaki Biden'ın Demokratlar arasındaki onayı, geçen yıl kasım ayında yüzde 87 düzeyindeydi.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

ABD başkanı düşüş trendinde

Katılımcıların yüzde 57'si Biden'ın ekonomi performansından, yüzde 54'ü dış politikasından, yüzde 55'i ise koronavirüs ile mücadelesinden memnun olmadıklarını aktardı.

Artan benzin fiyatları, enflasyon...

Biden yönetimi, son dönemde artan benzin fiyatları, son 39 yılın zirvesindeki enflasyon ve koronavirüs vakalarının en yüksek seviyeye ulaşması nedeniyle sıkça eleştiriliyor ve anketlerde destek kaybediyor.

Hillary Clinton'dan adaylık sinyali

Öte yandan 2016 başkanlık seçimlerinde Cumhuriyetçi Donald Trump'a karşı kaybeden Hillary Clinton, son dönemde yönetimi eleştiren açıklamalarıyla Demokratların gelecek seçimlerdeki adayı olmak için göz kırpıyor.

Donald Trump'ın da yeniden adaylık sahnesine çıkmak istemesi, 2024 seçimlerinde bir kez daha Clinton-Trump çekişmesinin yaşanması ihtimalini artırıyor.

Ara seçimler soruldu

8 Kasım 2022'de ABD'de ara seçimler yapılacak. Temsilciler Meclisi'nin tamamı, Senato'nun ise üçte ikisi seçilecek.

Demokratlar, Kongre'nin her iki kanadında çoğunluğu 2020 seçimlerinde sağlarken, söz konusu ankette bu soru da gündeme geldi.

Temsilciler meclisi ve Senato'da görülmek istenen tablo

Ankete katılanların yüzde 43'ü Cumhuriyetçilerin Temsilciler Meclisi'nde çoğunluğu ele geçirmesini isterken, yüzde 42'nin yanıtı Demokratlar oldu.

Yine yüzde 45'lik kesim, Cumhuriyetçilerin kontrolünde bir Senato görmek istediklerini söyledi, yüzde 41 ise Demokratlar dedi.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Pişmanlık Fayda Etmiyor

Biz de çok pişmanım ama adam saltanatı ilan etti. Devlet şahıs devleti, kurumlar onun, milletin bile yarısı gönüllü köle.

mustafa buldu

YAZDIĞINIZ BOŞ ADAMIN PUTUNU YALIYOR BİZİM REİSLER ELİNİ SIKMAK İÇİN ABDYE GİDİYORLAR SUDAN BAHANENELERDLE
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23