• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Amasya Belediye Başkanı Özdemir OKA Yönetim Kurulu Toplantısına katıldı

Yeniakit Publisher
2017-11-29 08:25:00 -
Amasya Belediye Başkanı Özdemir OKA Yönetim Kurulu Toplantısına katıldı

Vali Dr. Varol ve Belediye Başkanı Özdemir, Samsun ilinde düzenlenen Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı (OKA) Yönetim Kurulu Kasım ayı toplantısına katıldılar.

Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı Toplantı Salonunda OKA Dönem Başkanı Samsun Valisi Osman Kaymak’ın başkanlığında ve ev sahipliğinde gerçekleşen toplantıda Tokat Valisi Dr. Ömer Toraman, Tokat İl Genel Meclis Başkanı Adem Dizer, Çorum İl Genel Meclis Başkanı H. İbrahim Kaya, Samsun TSO Başkanı Salih Zeki Murzioğlu, Amasya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Murat Kırlangıç, OKA Genel Sekreteri Mevlüt Özen ile diğer yönetim kurulu üyeleri katıldı.

  Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı (OKA) Yönetim Kurulu 2017 Kasım ayı toplantısında konuşan Dönem Başkanı Samsun Valisi Osman Kaymak şunları kaydetti: “Amasya, Çorum Samsun ve Tokat illerinden oluşan bölgemizde başta kamu kurumlarımız, yerel yönetimlerimiz, üniversitelerimiz, sivil toplum kuruluşları, özel sektör ve diğer sosyal/ekonomik aktörlerin birbirleriyle işbirliğini geliştirmek ve bölgemizin gelişmesini sağlamak amacıyla çeşitli çalışmalar yürütmekte olan Kalkınma Ajansının 2017 yılı Kasım ayı Yönetim Kurulu toplantısını gerçekleştirmek ve Kurulun gündemindeki konuları görüşmek üzere toplanmış bulunuyoruz.

  Geçtiğimiz ay Çorum’da yapılan Yönetim Kurulu toplantısında bölgemizin ekonomik ve kültürel kalkınma potansiyellerini harekete geçirerek yerel yönetimlerin güçlendirilmesi, kentsel dokuların korunması, geliştirilmesi ve restorasyonu, turizme yönelik kentsel altyapının iyileştirilmesine katkı sağlamak amacı ile 2017 ve 2018 yılı bütçelerinden desteklenmek üzere toplam hibe desteği 18 Milyon lira olan Turizmin Geliştirilmesine Yönelik Küçük Ölçekli Altyapı Yatırımlarına Mali Destek Programı ile aynı şekilde bölgemizin rekabet ve yatırım gücünün artırılması; bölgede üretim ve ticaret alanlarında OSB’lerde sunulan altyapı hizmetlerinin geliştirilmesi, OSB’lerde verimliliğin, erişilebilirliğin ve çevresel sürdürülebilirliğin sağlanması amacı ile toplam hibe desteği 10 milyon lira olan Organize Sanayi Bölgelerinde (OSB) Ortak Üretim Altyapısının İyileştirilmesi Mali Destek Programı uygulanması kararlaştırılmıştır. Her iki mali destek programının bölgemizin gelişmesine önemli katkılar sağlayacağına inanıyoruz ve hayırlı olmasını diliyoruz. Bu toplantımızda Kalkınma Ajansımızın “2018 yılı çalışma programı ve bütçesi” taslakları görüşülecektir. Bu kapsamda, önümüzdeki yıllarda Ajans tarafından uygulanacak mali destek programları; güdümlü proje hazırlıkları ile bölgemizin gelişmesine katkı sağlayacak diğer çalışmalar hakkında istişarelerde bulunacağız. Bugün ayrıca, her ay olduğu üzere Ajansın bölgemizin ve Yönetim Kurulumuzun gündeminde bulunan konulara ilişkin değerlendirmeler yapılacaktır.

Bu kapsamda ayrıca, uygulanmakta olan mali destek programları ile doğrudan faaliyet desteği, teknik destek programı ve devam eden güdümlü projelerimizin uygulama süreçleri de gözden geçirilecek ve elbette varsa yaşanan aksaklıklara ilişkin alınması gereken tedbirler görüşülecektir. Ayrıca, dört ilimizde bulunan Yatırım Destek Ofislerimizin teşvik ve destek uygulamaları ile yatırım destek ve tanıtım stratejileri ile 2018 yılı eylem planları ele alınacaktır.

Son olarak, bu toplantı vesilesiyle Yönetim Kurulu toplantımıza katılmak üzere ilimizi teşrif eden Sayın Valilerimize, Belediye Başkanlarımıza, İl Genel Meclisi Başkanlarımıza ve Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlarımıza katılım ve desteklerinden ötürü bir kez daha teşekkür ediyor ve Kalkınma Ajansı Yönetim Kurulu toplantımızın bölgemiz için hayırlı olmasını ve başarılı çalışmalara vesile olmasını diliyoruz.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

  Toplantı yapılan değerlendirmeler ve görüş alışverişiyle sona erdi.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23