• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Almanya'dan haddini bilmez açıklama!

Yeniakit Publisher
2016-08-05 20:07:00 - 2016-08-05 20:58:43
Almanya'dan haddini bilmez açıklama!

Almanya Dışişleri Bakanı Frank-Walter Steinmeier, darbe girişimi sonrasında yaşanan tutuklamalar ve işten çıkarmaların neden olduğu kaygı konusunda Türkiye’yle doğrudan görüşmelerde bulunmayı umduğunu söyledi.

Liechtenstein’ın Vaduz kentindeki Almanca konuşan dışişleri bakanları toplantısı sonrasında konuşan Steinmeier, “Türkiye’yle megafonlar, mikrofonlar ve kameralar aracılığıyla olmayan bir diyaloğun sağlanması için elimden geleni yapacağım” dedi.

ALMANYA'NIN DERDİ TUTUKLANANLAR

Bu zor dönemde Türkiye’yle ilişkilerin nasıl yönetileceğine ve tutuklananlar için neler yapılabileceğine odaklanılması gerektiğini ifade eden Alman bakan, “Zor dönemlerden geçsek de Türkiye’yle doğrudan diyalog yoluna dönmekten başka bir alternatifimiz yok” diye konuştu.

İDAM AB DEĞERLERİYLE BAĞDAŞMAZ

Steinmeier, Türkiye’nin idam cezasını geri getirmesinin kesinlikle Avrupa Birliği değerleriyle bağdaşmayacağını sözlerine ekledi.

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23