• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Almanya'daki Türk vekil: Türkiye'nin temsilcisi değilim

Yeniakit Publisher
2016-06-08 12:44:00 - 2016-06-08 15:17:08
Almanya'daki Türk vekil: Türkiye'nin temsilcisi değilim

Almanya Parlamentosu’ndaki sözde Ermeni soykırımını onaylayan 11 hain Türk vekilden biri olan Aydan Özoğuz, küstah açıklamalarda bulunarak Türkiye'nin değil, Almanya'nın temsilcisi olduğunu söyledi.

Alman Federal Meclisi'nde kabul edilen Ermeni soykırımı yalanına evet oyu veren 11 Türk'ten Aydan Özoğuz yaptığı açıklamalarla tepki topladı. Alman ajansı Deutsche Welle'ye konuşan Özoğuz, "Bizden Türkiye'yi temsil etmemizi beklemesinler" dedi.

"TÜRKİYE'Yİ TEMSİL ETMEMİZİ BEKLEMESİNLER"

Özoğuz, "Alman parlamentosunda görev yapan bir vekil olarak ve pek çok Türk kökenli vekilin de aynı şekilde düşündüğünden yola çıkarak; bizden Türkiye'yi temsil etmemiz beklenmemeli, bu doğru bir beklenti değil" diye konuştu.

"BİZ ALMANIZ"

Aydan Özoğuz, ayrıca Almanya'daki Türkleri Türk oldukları için değil Almanya'da yaşadıkları için temsil ettiklerini savunarak, "Biz Alman vekilleriz, buradaki Türk kökenlileri tabii ki savunacağız. Çünkü onlar buranın insanları, burada yaşıyorlar. Onların buradaki haklarını savunmamız, onlar için eşit yurttaşlık istememiz son derece doğal. Ama bu demek değildir ki Türkiye politikası yapıyoruz" ifadelerini kullandı.

ALMANYA TÜRKİYE İLE ANLAŞMASINDA MUTABIK KALMAK İSTİYOR

Özoğuz sözlerine şöyle devam etti;

"Almanya Türkiye ile yaptığı anlaşmada mutabık kalmak istiyor. Bu yolla mülteci sorununun büyük ölçüde çözülebileceğine inanıyor. Ancak yaşanan gelişmelere paralel başka alternatifler de rafa kalkmış değil"

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23