• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Almanya’daki tüm çarpıklıkları okuyun da görün

Yeniakit Publisher
Haber Merkezi Giriş Tarihi:
Almanya’daki tüm çarpıklıkları okuyun da görün

Gazetemiz okurlarından Halil Aktan 'Almanya’daki tüm çarpıklıkları okuyun da görün' başlıklı yazısını bizimle paylaştı.

Almanya’da çok uzun yıllar çalışmış bir gurbetçi abiniz olarak yazıyorum.. Alman haberlerini dinliyorum.. Alman devleti milletvekillerinde kısıtlamaya gidecek; mesela Münih bölgesi 45 yerine dokuz milletvekili Berlin’e gönderecek. Bizde de bu yapılamaz mı, vatandaşa “ne düşünüyor ne istiyor” soran yok. En çok şikayet milletvekillerinin sayısı ve maaşının fazla oluşundan. Bizde de böyle bir kısıtlamaya gidilemez mi!

Mesela biz de İstanbul’dan 100 milletvekili Ankara’ya göndereceğimiz yerde, 20 milletvekili kafi gelmez mi!

Biz hâlâ bir hal kanunu çıkaramadık tarlada domates 1 TL, markette 50 TL, bunu bile çözemedik. Sermaye gelmiyor diyorlar, oysa bizim sermayeye ihtiyacımız yok. Türk milletinin hepsinde sermaye var. Gayet basit, ben araştırma yaptım. Almanya’da Hitler; bir marka hisse senedi yapmış, vatandaşa dağıtmış ortak etmiş. Bugün Volkswagen fabrikasında 135.000 kişi çalışıyor, bütün dünyada 600.000 kişi çalışıyor. Deutsche bank 440.000 ortağı var Daimler Benz fabrikasının 640.000 ortağı var, bizde neden halka açık şirketleşme yoğun olmuyor?

Hatırlatayım, Almanya’da emekliler, maaşları yüksek ama, ikramiye almazlar, bunu da söylemiş olayım..

Almanya’da her malın üstünde etiket bulundurulmak gerekiyor. Biz de de aynısı var, belediye zabıta talimatnamesine göre her malın üzerinde etiket olması lazım. Eski yıllarda cezası 187 TL idi. Bu belediye ne iş yapar. niye ceza kesmez..

Haberlerde dünyanın her yerinde lokantalarda bahşiş var deniliyor. Ben Almanya’da yıllarca kaldım, böyle bir zorunluluk yok; isterse verilir. Burada zorunlu yapmaya çalışıyorlar, bu sisteme dur demek lazım.

Son uyarım Azeri kardeşlere. Almanlar bugün dahi hâlâ yahudilere tazminat ödüyor. Peki Ermeniler, Hocaali katliamı için bir şey ödüyorlar mı! Uyanalım.. İsrailliler, Gazzelilere ödeyecek mi?

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23