• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Almanya'da 'Erdoğan' paniği: Etkisini artırıyor

Yeniakit Publisher
2021-05-01 18:40:00 -
Almanya'da 'Erdoğan' paniği: Etkisini artırıyor

Almanya, ülkesinde yaşayan Türklere ve Müslümanlara olan katı tavrını iyice derinleştirdi. Belli başlı medya kanalları üzerinden verilen skandal mesajlar artık ana akım medya üzerinden servis ediliyor. Türkler ve Müslümanlar açık açık hedef haline getiriliyor. Geçtiğimiz günlerde başta Almanya’dan olmak üzere Avrupa'daki bazı Türk sivil toplum kuruluşu temsilcilerini kabul eden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın bu görüşmeleri, Alman basınında geniş yankı buldu. Görüşmeleri manşete taşıyan Die Welt, Ankara’nın Almanya’daki etkisinin giderek arttığını duyurarak yaşanan paniği sayfalarına taşıdı.

Almanya'da sık sık yaşanan Türklere ve Müslümanlara yönelik ayrımcılık, medya yoluyla pompalanmaya devam ediyor. Son senelerde başta camilere yapılan çirkin saldırıların artmasıyla beraber çoğunluğunu Türklerin oluşturduğu Müslüman kesime yönelik ötekileştirme girişimleri, siyasi analizlerde de kendini göstermeyi sürdürüyor.

Adeta Müslüman dernekleri yasa dışı göstermeye çalışan ülke medyası, bu kez de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ülkedeki etkisine yönelik duyduğu endişeyi gündeme taşıdı.

Türkiye'nin etkisi rahatsız etti

Geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde Avrupa'daki bazı Türk sivil toplum kuruluşu temsilcilerini kabul eden Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bu görüşmesi, Almanya'da olay oldu. Aralarında Uluslararası Demokratlar Birliği (UID) Genel Başkanı Köksal Kuş, Avrupa Milli Görüş Teşkilatları (IGMG) Genel Başkanı Kemal Ergün, Avrupa Türk İslam Birliği (ATİB) Genel Başkanı Durmuş Yıldırım ve Diyanet İşleri Türk İslam Birliği (DİTİB) Genel Başkanı Kazım Türkmen'in de olduğu temsilcileri kabul eden Erdoğan, Alman medyasında bir defa daha gündeme oturdu.

Görüşmeleri "Erdoğan'ın Almanya'daki etkinliğini artırma girişimi" olarak yorumlayan Die Welt, sivil toplum kuruluşlarını adeta yasa dışı örgütler olarak göstermeye çabaladı.

Yayınladığı analizde sivil toplum kuruluşu başkanlarının, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ile yaptıkları görüşmelerin endişe verici olduğunu vurgulayan Die Welt, Türkiye'nin Almanya'daki etkisini her geçen gün artırdığını vurguladı.

Türk İslam Birliği Derneği'nin (ATİB), Türk kültürüne verdiği önemin diğer etnik grupların değersizleştirilmesine yol açtığının ileri sürüldüğü yazıda, Müslüman Türkler açıkça hedef gösterildi.

Die Welt, skandal analizinde görüşmelerin Alman hükümetinin bütünlüğü açısından panik uyandırıcı nitelikler taşıdığını iddia ederek, İçişleri Bakanlığını sivil toplum kuruluşlarını "yasa dışı" kabul etmeye çağırdı.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Ali Şükrü Karaalioğlu

Almaya bükük panik içerisindeler. Çarşamba Tek günde 1 milyon kişiyi aşıladıktan sonra Acaba Reyise yeni sattıkları 2 tane son model milyarlık Mercedeslerden sonra yeni çıkan modellerden Reyise 2 daha ne zaman sattarız paniği

Mustafa Kemal Atatürk'ün Neferi

Türkiye'de özellikle Alanya Antalya çevresinde yaşayan on binlerce Alman Vatandaşı var. Almanya onları örgütleyip Hristiyanlık propagandası yaptırsa ne yapardınız? Cevap verirken beller ve kalçalar sabit olsun.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23