• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Ali Babacan’a bir kötü haber daha! Teklifi geri çevirdiler

Yeniakit Publisher
2019-12-11 16:29:00 -
Ali Babacan’a bir kötü haber daha! Teklifi geri çevirdiler

Yeni parti kurma çalışmalarını sürdüren Ali Babacan, dünyanın en iyi 10 ekonomi profesörü arasına giren Prof. Dr. Daron Acemoğlu ile Hürriyet Gazetesi eski yazarı Prof. Dr. Selçuk Şirin’le birlikte çalışacak. Fakat her iki isimde kurucu kadroda yer almayacaklar.

Sezai Erhan   yeniakit.com.tr  Eski Başbakan yardımcısı Ali Babacan kuracağı yeni partinin hazırlıklarını sürdürüyor. Babacan dünyanın en iyi 10 ekonomi profesörü arasında gösterilen Daron Acemoğlu ile New York Üniversitesi (NYU) Öğretim Üyesi eski Hürriyet Gazetesi köşe yazarı Profesör Selçuk Şirin’e birlikte çalışmak için teklif götürdü. Her iki isimde birlikte çalışmayı kabul etti fakat partinin kurucu kadrosunda yer almayı uygun bulmadıklarını söyledi.

Parti programına destek verdiler

Babacan'a yakın kaynaklar, Prof. Dr. Daron Acemoğlu ve Prof.Dr. Selçuk Şirin ile görüştüklerini, parti programının özellikle ekonomi, kalkınma ve eğitim sistemi alanında fikir alışverişi yaptıklarını ifade ettiler.

Kurucu kadroda yer almayacaklar

YeniAkit’in ulaştığı bilgilere göre, Acemoğlu ile Şirin’in Babacan ve kurmaylarının yeni partinin kurucu kadrosunda yer alma teklifini kabul etmedikleri, Acemoğlu’nun Massachusetts Teknoloji Enstitüsü'nde (MIT) İktisat Profesörü olarak, Şirin’in ise New York Üniversitesi (NYU) Öğretim Üyesi olarak görevine devam edeceğini söylediği, her iki isminde kurucu kadroda yer almak yerine danışmanlık gibi bir göreve daha sıcak bakabilecekleri öğrenildi.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23