• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Alex bu sözlerle duyurdu: Geri dönme zamanım geldi

Yeniakit Publisher
2020-11-25 17:03:00 - 2020-11-25 17:03:54
Alex bu sözlerle duyurdu: Geri dönme zamanım geldi

Fenerbahçe'nin eski yıldızı Alex de Souza, tekdnik direktörlük için tüm hazırlıkları yaptığını belirterek, "Geri dönme zamanım geldi" dedi.

Fenerbahçe'nin eski yıldız ismi Alex de Souza, teknik direktör olabilmek için eğitim aldı, Coritiba'da staj yaptı ve başlamak için tüm hazırlıklarını yaptı. 43 yaşındaki Brezilyalı isim başlayacağı tarihi ve tüm planlarını anlattı. 

İşte Alex de Souza'nın açıklamaları;

"Geri dönme zamanım geldi" 

Gerçekten teknik adam olmaya karar verdiğimde, doğrudan A Lisansı mı yoksa B Lisansı mı almam gerektiği konusundan şüphelerim vardı. İlk olarak Brezilya'da genç oyuncuları eğitmek için B Lisansı'nı seçtim. Profesyonel futbolla ilgilenmeden dört yıl geçirdim. Son iki yılda kendimi öğrenmeye adadım. Ve şimdi kendi alanıma geri dönme zamanım geldi.

"Yeni kariyerimi hayal ettim"

Şans ya da tercihler nedeniyle, oynadığım takımlarda kaptan olduğum için teknik heyet ve yönetimlerle çok fazla konuşuyorsunuz. 2014'te futbola nokta koyduktan sonra yeni kariyer planlamamı yaptım. Formamı çıkardım, ailemle zaman geçirdim, futbol dünyasından uzaklaştım. Yeni kariyerimi hayal ettim, bunun üzerine çalıştım. Ve artık başlamak için zamanın geldiğine inanıyorum.

"Teknik adamlık dönemimde de böyle yapacağım"

Futbolculuk dönemimde ayrıntılarla çok fazla ilgilenirdim. Teknik adamlık dönemimde de böyle yapacağım. Çok iyi organizasyonla çalışan biriyim, bu yüzden çalıştığım yerin her anlamda organize olmasını istiyorum. Ve ayrıca futbolcularla yakından ilgilenen, onlara çok fazla enerji harcamak isteyen bir teknik adam olacağım.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

"2021 yılında teknik direktör olmaya karar verdim"

Son yıllarda kulüp çalıştırmak için birçok teklif aldım. Ancak bu teklifleri henüz erken olduğu için kabul etmedim. Akademiye giderek teorik eğitimlerimi tamamladım, lisans aldım. 2021 yılında teknik direktör olmaya karar verdim. İnsanlar hala kişinin bilgisine göre değil, adına bakarak anlaşmalar yapıyor. Adımla bir yere gelmek isteseydim zaten çoktan bir yerde çalışmaya başlamış olurdum. Eğitim almadan bu teklifler gelince kendimi kötü hissettim. Benimle aynı kariyerde olmayan, hatta futbolcu olmayan ama teknik adamlık için birçok eğitim almış, bu işe kafa yormuş insanlar var ama onlara teklif yapılmıyor. Kendimi daha iyi hissetmek için bildiklerimi konuşmalıyım ve bu işin eğitimini almalıydım.

"Neredeyse dört yıldır her gün çalışıyorum"

Bu işin teorik kısmı hakkında bilgim yoktu ve eğitim almaya karar verdim. Neredeyse dört yıldır her gün çalışıyorum. Eski bir futbolcu olarak bu işin teorik kısmı ve pratik kısmı hakkında konuşacak temelim var. Ancak teknik adamlıkta işin pratik kısmını çalışmaya başladığımda kazanacağım. Teknik adamlardan büyük beklentiler var. Teknik adamlar çok fazla hata yapabilir, ben de yapacağım. Bir başkanın, bir taraftarın, bir gazetecinin beklentilerini çoğu zaman karşılayamayabilirsiniz. Yaşanabileceklerin farkındayım, oyuna ve mesleğime yönelik her şeyi en ince ayrıntısına kadar analiz ederek yaşayacaklarımla yüzleşmeye hazırım.

"Teknik direktörlük, futbolculuktan farklı bir şey"

Teknik direktörlük, futbolculuktan farklı bir şey. Bunu bilerek ilk işime başlayacağım ve neler olacağını göreceğiz. Yaptığım işe ve bunun sonunda neler olabileceğine bağlı kalarak çalışacağım.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

KARADAGLI

FENERBAHCELI DEYILIM AMA ALEX DE SOUZA TURKIYEYE GELEN EN IYI BRAZILYALI FUTBOLCU EFENDI KLASS BIR INSAN YANLIZ GELME YANINA GENC VE YETENEKLI FUTBOLCU GETIR BUYUK INSAN

ismet

bekliyoruz alex
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23