• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Mustafa Karahasanoğlu ağabey dualarla uğurlandı

Yeniakit Publisher
2022-08-13 03:27:00 - 2022-08-13 19:45:58

Bir süredir hastanede tedavi gören Akit Medya Grubu İcra Kurulu Başkanı Mustafa Karahasanoğlu, Rahmet-i Rahman'a kavuştu. Cenaze namazı dolayısıyla Karahasanoğlu'nun çok sayıda seveni Fatih Camii'ne geldi.

Akit Medya Grubu İcra Kurulu Başkanı Mustafa Karahasanoğlu, Rahmet-i Rahman'a kavuştu. Mustafa Karahasanoğlu, bir süredir hastanede tedavi görüyordu.

Karahasanoğlu'nun cenaze namazı, ikindi namazına müteakip Fatih Camii'nde kılındı.

Namazın ardından Karahasanoğlu, Kur'an-ı Kerim tilaveti eşliğinde Edirnekapı Şehitliği'nde toprağa verildi.

Cenaze namazı Fatih Camii'nde kılındı

Cenaze namazı dolayısıyla sevenleri Fatih Camii avlusunu doldurdu. İkindi namazının ardından kalabalık nedeniyle avluya girişte güçlük yaşandı. Cenaze törenine Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, İletişim Başkanı Fahrettin Altun, AK Parti Grup Başkanvekili Numan Kurtulmuş da katıldı.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, cenaze namazının ardından bir konuşma yaptı. Oktay şunları söyledi:

Esselamu aleyküm. 74 yıllık bir çınar. Hem Türk medyasının hem Türk siyasetinin duayen isimlerinden kıymetli büyüğümüz Mustafa ağabeyimizi sevdiğine uğurluyoruz. Allah rahmet eylesin. Hep birlikte şehadet ettik.

Hepimizin gideceği yol belli. Bu yolculuğu nasıl yaptığımız önemli. Hepimiz şahitlik yaptık ki Mustafa ağabeyimiz bu yolu dimdik yürüdü. Be baskıya ne vesayete boyun eğdi, ne dıştan ne de içten gelen baskılara boyun eğdi. Doğru bildiğini, inandığını söyledi ve doğru bildiğini yaşadı, inşallah sevdiğine bizlerin de şehadetiyle erdi. Bu yolculuğa da çıkmış oldu.

Cenabı hak inşallah tüm günahlarını affeylesin. Cenabı hak hepimize böyle bir uğurlanma nasip etsin. Tüm sevenlerine başsağlığı diliyorum. Allah sabır versin. Allah rahmet eylesin.

Türk siyasetinin en karışık döneminde dimdik duran, sonrasında aynı duruşu medyada gösteren, cumhurbaşkanımız ile dimdik yol yürüyen, en zor zamanlarında bile onu yalnız bırakmayan Mustafa ağabeyimize inşallah bir kez daha hakkınızı helal edin. Cumhurbaşkanımızın selamını da iletiyorum. Şehir dışında olduklarından dolayı katılamadılar. Bugün buraya gelmeyi çok istediler. Tekrar Mustafa beyin ruhu için el fatiha.

Akit binasında tören

Akit Medya Grubu İcra Kurulu Başkanı Mustafa Karahasanoğlu ağabeyin naaşı, Fatih Camii'nden önce Akit Medya Grubu binasına getirildi. Burada Mustafa ağabey için bir tören düzenlendi.

Sevenleri, Mustafa Karahasanoğlu abi hakkında konuşmalarını gerçekleştirdi.

Yeni Akit Gazetesi Sorumlu Yazı İşleri Müdürü Ali İhsan Karahasanoğlu, "Ben hem bir ağabey hem de bir babayı kaybettim" diyerek, konuşma yaptığı esnada gözyaşlarını tutamadı.

Mustafa Karahasanoğlu ağabeyin naaşı, Fatih Camii'ne doğru yola çıktı.

Mustafa Karahasanoğlu kimdir?

Karahasanoğlu 1948 yılında Erzincan'ın Kemaliye ilçesinin Başpınar köyünde doğdu. 1950 yılında İstanbul'a geldi. İlkokulu Kabataş'taki Namık Kemal İlkokulu'nda, orta öğrenimini Fındıklı Orta Okulu'nda, lise tahsilini ise Maçka Sanat Lisesi'nin elektrik bölümünde tamamladı. Liseyi 1968 yılında bitiren Karahasanoğlu, 1974 yılında Yıldız Üniversitesinin elektrik bölümünden mezun oldu. Aynı yıl Milli Gazete'de müessese müdürü oldu.

Mustafa Karahasanoğlu siyasi çalışmalarına 1969 yılında Milli Nizam Partisi Beyoğlu Gençlik Kolu Başkanlığı'yla başladı. 1973'de Milli Selamet Partisi Beyoğlu Gençlik Kolu Başkanı, 1975 yılında Milli Selamet Partisi İstanbul Gençlik Kolu Başkanı, 1976-1979 yılları arasında Ankara'da Milli Selamet Partisi Genel Merkezi'nde Teşkilatlanma Genel Sekreteri olarak görev yaptı.

Karahasanoğlu, 1979 yılında Milli Gazete Genel Yayın Yönetmenliğine getirildi, 1982 yılına kadar bu görevi devam etti. Bu dönemde Türkiye'de ilk defa temsilcilik sistemi ile gazete abone dağıtım sistemini kurdu. Karahasanoğlu 1983 yılında İslam Takvimini çıkardı. 1988'de Cuma Dergisini yayın hayatına sokan Karahasanoğlu, 1993 yılında günlük olarak yayınlanan Beklenen Vakit Gazetesini çıkardı.

28 Şubat dönemindeki baskılara, 312 Generalin açtığı dava sürecindeki tehditlere karşı taviz vermeden yayınlarını sürdüren gazetenin Almanya baskısı ise, Alman İçişleri Bakanı'nın mahkeme kararı olmadan verdiği yasaklama talimatı ile engellendi.

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Yasin GÜRSES

Akit medya ailesinin karahasanoğlu ailesinin ve Ailesinin ali ihsan beyin başı sağolsun Allah c.c rahmet eylesin mekanı cennet olsun inşallah Allah sabır versin

Halil İbrahim Akın

Allah Celle rahmeti ile muamele eylesin mekanı cennet olsun ümmetin başı sağolsun. Öncülük edenlerden ve önden gidenlerden oldu selam olsun. Rabbim yakınlarına sabrı Cemil ihsan eylesin.
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23