• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

Akdeniz’i Türkiye kontrol ediyor

Yeniakit Publisher
2020-02-16 10:00:00 - 2020-02-16 10:01:45
Akdeniz’i Türkiye kontrol ediyor

Akdeniz’deki gelişmeler hakkında bilgi veren Erdoğan, “Siz bu bölgede adeta burayı kontrol eden bir ülke konumundasınız. Bu bakımdan çok önemli. Bundan sonraki süreçte de aynen buradaki durumu koruyacağız. Biz zaten Akdeniz’de en uzun kıyı kenarı çizgisine sahip olan ülkeyiz” dedi.

 Hacı Yakışıklı  Pakistan 

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Pakistan ziyareti dönüşünde gazetecilerin sorularını cevapladı. Türkiye’nin Akdeniz’de yürüttüğü sondaj faaliyetlerine değinen Erdoğan, şunları dile getirdi:

En uzun kıyı şeridi olan biziz

Orada bir değişiklik söz konusu değil. Bunun da en önemli göstergesi yaptığımız anlaşmadır. Şu anda iki sondaj gemimiz varken tuttuk bir de üçüncü bir sondaj gemisi daha aldık. Diyoruz ki, ‘biz kendi sondaj gemileri ile kendi sismik araştırma gemileri ile burada yoğun bir çalışmanın içerisine girelim’. Bir sondaj, iki sondaj, üç sondaj. Çıkmaz, çıkmaz, çıkmaz; ondan sonra bir tanesinde de çıktığı andan itibaren de ‘Tamam’ dersin. Bu sadece kuru bir petrol arama olayı değildir. Bu olayın asıl önemli olan yanı, siz siyasi olarak da orada varsınız, askeri olarak da varsınız. Siz bu bölgede adeta burayı kontrol eden bir ülke konumundasınız. Bu bakımdan çok önemli. Bundan sonraki süreçte de aynen buradaki durumu koruyacağız. Biz zaten Akdeniz’de en uzun kıyı kenarı çizgisine sahip olan ülkeyiz.

Libya’nın hakkını koruyacağız

Libya’da yaşanan gelişmeler hakkında bilgi veren Cumhurbaşkanı, şöyle devam etti: “Şu anda burada bizim eğitici, öğretici ve yönetici bir kadromuz var. Hafter’in tarafında 2 bin 500 civarında Rusya’nın Wagner’i var. Bir de Sudan’dan 5 bin civarında savaşçı var. Çad’dan gelenler var. Derken nereden bakarsanız bakın 10 bini aşkın şu anda dışarıdan gelmiş asker var. Sayın Serrac ile yaptığımız bu eğitim ve güvenlik anlaşmasının gereğini sonuna kadar yerine getirmeye devam edeceğiz. Hafter’in yanında olanlar belli. Mısır, Abu Dabi yönetimi, aynı şekilde Suud ve Fransa Hafter’in yanında. Fransa daha yeni Hafter’i davet etti. Berlin Konferansı’na gittik. Berlin Konferansı’nda adam toplantıya katılmadı, otelde bekledi. Moskova’da da aynı şeyi yaptı, kaçtı. Bütün bunlara rağmen Batı hâlâ bu adama destek veriyor. Biz barışın tesisinden yana olduğumuzu ortaya koyduk. Ama şunun bilinmesini istiyoruz; Akdeniz’deki bu hak ve menfaatler konusunda, gerek Türkiye’nin gerek Libya’nın hakkını hukukunu koruma noktasında mücadelemizi sonuna kadar inşallah sürdüreceğiz” dedi.

Kim şampiyon olursa seviniriz

Futbol ile ilgili tartışmalara da değinen Erdoğan, şöyle konuştu: “Kalkıp bilip bilmeden, herhangi bir bakanımız hakkında ‘filanca kulübü şöyle destekliyor, herhangi bir kulübe karşı şöyle bir tavrı var’ gibi yaklaşımları bizim kabullenmemiz mümkün değil. Şampiyonluk kimsenin tekelinde değil. Bu sene sen olursun, bir sonraki sene başkası. Kalkıp da benim arkadaşlarım ‘bu sene filanca kulüp şampiyon olacaktır, ya da olmalıdır veya temenni ediyorum’ diye asla söylememelidir. Biz tarafsızlığımızı korumalıyız. Ligin de artık son virajında kim şampiyon olursa olsun alkışlamamız lazım.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

CHP ve İlker Başbuğ’a cevap: Milleti aldatamazsınız!

Eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ’un açıklamalarına cevap veren Erdoğan, şunları aktardı: “Biz yaptığımız bazı değişikliklerle Yüksek Askeri Şûra’da sivillerin ağırlığını öne çıkardık. Şimdi Başbuğ soruyor. Ben de soruyorum. Muhatap almak istemem ama sormak zorundayım. Halkımın bilmesi lazım. Dürüst davranmıyor. İnandıklarını sonuna kadar savunacakmış.

Bir tane boru göstermekle olmaz

Bir tane boruyu göstermek suretiyle milleti aldatamazsın. Önce şunu anlatman lazım. Senin döneminde acaba kaç FETÖ’cüyü ihraç ettiniz? Aynı şekilde Yaşar Paşa döneminde kaç kişiyi ihraç ettiniz? Söyleyin, öyle bir şey yok. Geleyim başka yere. Askeri mahkeme olayı. Askeri mahkemelerin hayatta olması halinde bu askeri mahkeme kalkıp da İlker Başbuğ’u yargılayabilir miydi veya Yaşar Paşa’yı yargılayabilir miydi? Şu anda FETÖ’den dolayı mahkum olanlara aldıkları cezaları askeri mahkeme verebilir miydi? Bugüne kadar benim bildiğim bir İlhami Erdil Paşa yargılanmış, bütün apoletleri sökülmüştü. Onun dışında yok.

FETÖ ile mücadeleyi sulandırıyor

CHP’nin iddialarına da değinen Başkan Erdoğan, şunları söyledi: “CHP’nin yaptığı tek şey FETÖ ile mücadeleyi sulandırma. Bay Kemal’in ciddi bir karşı duruşunu gördünüz mü? Listeye bakınca, ‘eğer o liste kimdedir?’ diye sorulursa, cevabını kendisinin vermesi lazım. Niye? Zaten o listeyi beraber hareket ettikleri kişiler hazırladılar. Bunlar malum zat, emekli Genelkurmay Başkanı, rahat rahat listeyi bulur çıkarır.

İdlib’de gereğini yapıyoruz

Türkiye’nin Suriye’de olmasından dolayı rahatsız olanlara göndermelerde bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, şunları dile getirdi: “Biz oraya Adana Mutabakatı çerçevesinde gittik. ‘Hani ‘Siz oraya nasıl gidiyorsunuz, burası Suriye’nin topraklarıdır’ gibi yaklaşım gösterenlere bu bir cevaptır. Bu işin birinci boyutu. Girdik. Girdikten sonra orada bir düzenleme yapıldı. Neydi bu düzenleme?

Gözlem noktaları kuruldu. Burada Soçi mutabakatının teminatı var. Hele hele Soçi mutabakatının 2’nci ve 3’üncü maddeleri. 2’nci madde burada çok çok önemli. İşte biz bu adımları 2’nci ve 3’üncü maddelere dayalı olarak attık. Rejim güçlerinin bizim bu gözlem noktalarını kuşatmaya başladığını görüyoruz. Onların kuşatması karşısında sessiz kalmamız mümkün değil. Onlara karşı da biz gereğini yapıyoruz.

Yeni Akit Gazetesi

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Serhat

Fenerbahçe'ye haksızlık ediliyor.bakanların baskısıyla ts kollanıyor
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23