• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

AK Partili belediye Ahmet Şimşirgil'in söyleşisini gerekçesiz iptal etti! "Milletvekili talimat verdi" iddiası

Yeniakit Publisher
2019-10-05 19:08:00 - 2019-10-05 19:36:31

Türkiye'nin önde gelen tarihçilerinden ve Türkiye Gazetesi yazarı Prof. Dr. Ahmet Şimşirgil'in pazar günü Tokat'ta yapacağı imza günü iptal edildi. Şimşirgil, AK Parti Tokat Milletvekili Özlem Zengin'in talimat verdiğini söyledi.

Tokat'taki kitap fuarına katılacak, Türkiye'nin önde gelen tarihçilerinden ve Türkiye Gazetesi yazarı Prof. Dr. Ahmet Şimşirgil'in pazar günü yapacağı imza günü iptal edildi. Ünlü yazarın fuara davetli olduğu günler öncesinde afişlerde yer alırken, son anda gelen iptal kararı akıllarda soru işaretleri oluşturdu. Bir süredir Şimşirgil'in imza gününe, AK Parti Tokat Milletvekili Özlem Zengin'in katılmasını istemediği söylentilerinin, programın iptal edilişiyle doğru olduğu ortaya çıktı.

Sebep İstanbul sözleşmesi mi?

TİMAŞ Yayınevinin standında 'Hoca' ile buluşmak isteyenler, Prof. Dr. Ahmet Şimşirgil'in gelemeyeceğini duyunca şoke oldu. Hem TİMAŞ yetkilileri hem de Prof. Dr. Ahmet Şimşirgil, imza günü programının AK Parti Milletvekili Özlem Zengin'in girişimleri sonucu iptal edildiğini doğruladı.

"Hoca beni arasın özür dilesin"

Araya giren bir yöneticiye "Hoca beni arasın özür dilesin" dediği belirtilen Özlem Zengin'in, Ahmet Şimşirgil'in Türkiye Gazetesindeki 'Cuma Divanı' köşesinde çıkan 27 Temmuz 2019 tarihli İstanbul Sözleşmesi aleyhindeki yazısının bu vetoda etkili olduğu düşünülüyor.

Tokat'ın 16. Yüzyıl tarihi hakkında doktora tezi de bulunan Ahmet Şimşirgil'in imza programının iptal edilmesi kitapseverler tarafından büyük üzüntü ile karşılandı.
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Sosyal medyada sert tepki

Öte yandan, sosyal medya hesabından açıklama yapan vekil Zengin, Prof. Dr. Şimşirgil için 'bir kişi' ifadesini kullandı. Milletvekilinin bu saygısız üslubu sosyal medyada büyük tepki çekti. Paylaşımlardan birkaçı şöyle:

"*'Kişi' diye hitap ettiğiniz ilim adamı ve vatanseverdir. Böyle hareketler başkalarına prim yaptırıyor. Bölmeyin daha da bizleri.

*Hoca ile hiç karşılaşmadığınız çok belli... Tanımış olsaydınız böyle bir üslup kullanmazdınız. Önemli olan vekil olmak değil adaletli olmaktır.

*Kendisi, istifade ettiğimiz dindar bir hocamızdır. Öyle herhangi birinden bahseder gibi ifadeler kullanmayın. Size hiç yakışmıyor.

*Gerçekten hocayla yüz yüze gelmemeniz ve muhatap olma şansını yakalayamamış olmanız sizin için büyük bir eksiklik".

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

ilyas belendir

Istanbul sözleşmesi lobisi ile aleytarları arasında ciddi bir mucadele var enerjimiz heba oluyor

Bilal

Bu zati televiziyondan biliyorum Mehmet gormeze bayag sallamisti fetocu diye gunlerce algi yapti yani acikca sevmiyorum da fakat eger m.vekili istanbul anlasmasi icin iptal etmisse yaziklar olsun tokat m.vekiline
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23