• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

AK Parti'de kongre günü! 'Erdoğan' şarkısı salonu coşturdu

Yeniakit Publisher
2016-05-22 10:13:00 - 2016-05-22 10:26:38

AK Parti, Başbakan Davutoğlu'nun ardından 3. genel başkanını bugünkü olağanüstü kongrede seçecek. Tribünler sabahın erken saatlerinde dolarken Erdoğanlı 'dombıra" şarkısı partilileri coşturdu.

AK Parti, CumhurbaşkanıTayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun ardından 3. genel başkanını bugün yapılacak olağanüstü kongrede seçecek. Sabahın erken saatlerinden itibaren kongrenin yapılacağı Ankara Arena Spor Salonu'na gelmeye başlayan partililer tribünleri büyük ölçüde doldurdu. AK Partililerin erken saate rağmen tribünlerdeki coşkulu tezahüratları dikkat çekti.

ERDOĞAN ŞARKISI SALONU COŞTURDU

Kongre başlamadan en büyük heyecan Recep Tayyip Erdoğan şarkısıyla yaşandı. Salonu dolduran herkes daha önce seçimlerde de çalınan Dombıra isimli şarkıyı ayakta söyledi.

DAVUTOĞLU SON KEZ KÜRSÜYE ÇIKACAK
ÖNE ÇIKAN VİDEO

AK Parti, 2. Olağanüstü Büyük Kongresi, bugün saat 10.00'da Ankara Arena'da toplanacak. Binali Yıldırım, genel başkanlık için tek aday olacak. Kongrede Merkez Karar Yönetim Kurulu da seçilecek. Davutoğlu, kongrede son kez 'Genel Başkan ve Başbakan' sıfatıyla konuşarak veda edecek. Davutoğlu'nun görevden ayrılma kararını açıklamasındaki gibi görevde bulunduğu dönemde yaptıklarını anlatması ve birlik mesajı vermesi bekleniyor.

6 BİN KİŞİ DAVETLİ

Kongrede, CumhurbaşkanıTayyip Erdoğan, genel başkan adayı Binali Yıldırım ve Davutoğlu'nun hayatı kısa filmlerle anlatılacak. 6 bin kişinin davet edildiği kongreye, TOBB, Okçular Vakfı, TÜRGEV, Alevi ve Roman derneklerinin temsilcilerinin de katılması bekleniyor. 2015 yılında yapılan ve Davutoğlu'nun tek aday olduğu kongreye, yurtdışından da çok sayıda devlet başkanı ve siyasetçi davet edilmişti. Bu yıl ise yabancı devlet başkanları kongreye davet edilmedi. AK Parti, kongreye, Mısır, Bangladeş, Rusya'nın büyükelçilerinin yanı sıra '7 Haziran ve 1 Kasım seçim süreçleri ile terörle mücadele konusunda ortaya koyduğu tavır' gerekçesiyle HDP'yi davet etmedi. Kongre nedeniyle Ankara'da birçok yol gün boyu ulaşıma kapatılacak. Kongrenin yapılacağı Arena Salonu'nun etrafı ve çevresinde geniş güvenlik önlemleri alınacak. Salona giremeyenler için çadırlar kuruluyor.

SLOGAN: KUTLU YÜRÜYÜŞE DEVAM

AK Parti'nin genel başkanları Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Davutoğlu ile 3. Genel Başkan adayı Yıldırım'ın fotoğrafları da kongre salonuna asıldı. Kongrenin ana teması 'Kutlu Yürüyüşe Devam' mesajı olacak. Yıldırım'ın konuşmasında yeni yol haritası, vaatler ve yeni reformlara ilişkin açıklamalar yapacağı bildirildi.

Yıldırım, hükümeti kurmakla görevlendirilmesinin ardından perşembe günü MGK toplantısında Başbakan olarak görev alacak.


SABAHIN ERKEN SAATLERİNDE DOLDU

Ankara Arena Spor Salonu'na gelmeye başlayan partililer tribünleri büyük ölçüde doldurdu. AK Partililerin erken saate rağmen tribünlerdeki coşkulu tezahüratları dikkat çekti.

 

x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23