• İSTANBUL
  • İMSAK
    00:00
    GÜNEŞ
    00:00
    ÖĞLE
    00:00
    İKİNDİ
    00:00
    AKŞAM
    00:00
    YATSI
    00:00
  • 0.0
  • 0.0
  • 0.0

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik’ten önemli çağrı: Buna çok büyük özen gösterelim

Yeniakit Publisher
2020-04-05 17:40:00 -
AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik’ten önemli çağrı: Buna çok büyük özen gösterelim

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik, koronavirüs salgını nedeniyle 'sosyal mesafe' kuralına ve 'evde kal' çağrılarına dikkat edilmesi gerektiğine vurgu yaparak, “onların hayatını korumak 'Allah başımızdan onları eksik etmesin' duası ile birlikte hepimizin görevidir. Dolayısıyla büyüklerimizin evde kalmasına çok büyük özen gösterelim" dedi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik, yaptığı yazılı açıklamada, yeni tip koronavirüse karşı uyarılarda bulundu. Virüsün daha çok canları yakmaması için tedbirlere uyulması gerektiğini vurgulayan Çelik, Adana'daki gelişmeleri her gün yakından takip ederek yetkililerden bilgi aldığını kaydetti.

Kalabalık ortamların, virüsle mücadeleyi olumsuz etkilediğini vurgulayan Çelik, "Bütün kardeşlerimizin büyüklerimizin evde kalmasına özel bir hassasiyet göstermesi gerekiyor. Büyüklerimiz bizim başımızın tacıdır. Onların hayatını korumak 'Allah başımızdan onları eksik etmesin' duası ile birlikte hepimizin görevidir. Dolayısıyla büyüklerimizin evde kalmasına çok büyük özen gösterelim" diye konuştu.

Virüs genç-yaşlı ayırmıyor

Çelik, virüsün yaşlı-genç ayırmadığının altını çözerek şunları söyledi:

"Dolayısıyla, genç arkadaşlarımızın herhangi bir şekilde yanlış bir güvene kapılmaması lazım. Çocukların da izolasyonuna dikkat etmek lazım. Sosyal mesafesine dikkat etmek lazım. Genç arkadaşlarımızın da kendilerinin etkilenme tehlikesi var. Ayrıca başkalarına da virüsü bulaştırma tehlikesi var. Bir kişide bazı semptomlar gözükmüyor diye onun herhangi bir şekilde kendi kendine 'bende virüs yok' diye teşhis koyması doğru bir yaylaşım değildir. Dolayısıyla hepimiz bir birimizin hayatına hürmet edelim, hepimiz kendi hayatımıza sahip çıktığımız gibi kardeşlerimizin de hayatına sahip çıkalım. Sosyal mesafe kurallarına dikkat edelim. Evde kal çağrılarına uyalım. Adanamız'da tedbirleri ne kadar sıkı uygularsak, Adana'daki tüm kardeşlerimizin sağlığını o kadar garanti altına almış oluruz."
ÖNE ÇIKAN VİDEO

Haberle ilgili yorum yapmak için tıklayın.

Yorumlar

Adil

Sayın bakan biz sizden bu haberleri değil çıkıp issiz kalan vatandaşlarimiza şu kadar yardim edeceğiz demenizi bekliyoruz sosyal yardim kurumu konta ereğlide cuma günü gelen vatandaşlara kapalıyiz diyor evlere getiriyoruz paraları eee kardeşim ben müracaatımı yeni yapmaya geldim diyenlerede isleminiz 2 3 ay sürer diyorlar güler misin ağlar mısın nasıl olacak bu iş böyle sayın vekil senin o dediklerini zaten onlarca kanaldan her saat duyuyoruz nereye müraccat edeceğiz benim gibi sosyal güvenliği olmayipta işsiz kalan insanlar????????

demir

Gittikçe savrulmalar yaşanıyor ülkede...Zaten yaşlıların sokağa çıkması yasak....bu neyin açıklaması....
x

WhatsApp İhbar Hattı

+90 (553) 313 94 23